تولید هفته‌ای ۵ تن پروتئین دامی از پسماند غذایی در قم
تولید هفته‌ای ۵ تن پروتئین دامی از پسماند غذایی در قم

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم از اجرای یک طرح دانش‌بنیان برای تبدیل بخشی از پسماندهای غذایی به پروتئین خبر داد و گفت: در حال حاضر حدود پنج تن پروتئین در هفته از طریق پرورش لارو «مگس سرباز سیاه» تولید می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، سید عبدالله میرابراهیمی با بیان اینکه یکی از طرح‌های نوآورانه سازمان مدیریت پسماند، استفاده از پسماندهای ارگانیک و مواد غذایی برای تولید پروتئین است، اظهار کرد: در این طرح بخشی از مواد غذایی و پسماندهای ارگانیک که در فرآیند پردازش از سایر پسماندها جدا می‌شوند، پس از آماده‌سازی به عنوان خوراک حشره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم ادامه داد: در این فرآیند از نوعی حشره با عنوان مگس سرباز سیاه استفاده می‌شود و با تنظیم شرایطی همچون دما، رطوبت و نور، چرخه تولید لارو شکل می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: لاروهای تولیدشده پس از فرآوری می‌توانند به عنوان منبع پروتئینی در صنایع خوراک طیور و آبزیان مورد استفاده قرار گیرند.

میرابراهیمی میزان تولید فعلی این محصول را حدود پنج تن در هفته اعلام کرد و افزود: این طرح با همکاری بخش خصوصی و یک مجموعه دانش‌بنیان دنبال می‌شود.

وی اضافه کرد: در کنار تولید پروتئین، مواد باقی‌مانده از این فرآیند نیز قابلیت استفاده در تولید کود کمپوست را دارند و به این ترتیب از یک پسماند، چند محصول قابل استفاده تولید می‌شود.
انتهای پیام/