پیوند اولیا و مربیان، زمینه‌ساز تقویت سرمایه اجتماعی در قم است
پیوند اولیا و مربیان، زمینه‌ساز تقویت سرمایه اجتماعی در قم است

قم ـ ـ مدیرکل آموزش‌وپرورش قم با تاکید بر نقش تعامل خانواده و مدرسه در فرآیند تعلیم و تربیت گفت: تقویت پیوند اولیا و مربیان علاوه بر ارتقای کیفیت آموزش، زمینه‌ساز افزایش سرمایه اجتماعی و تعمیق هویت دینی، ملی و انقلابی دانش‌آموزان است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از ایرنا، محمدجواد محمدی‌سعید در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه این هفته قم، به مناسبت هفته پیوند اولیا و مربیان، با اشاره به جایگاه نیروی انسانی در پیشرفت کشور اظهار کرد: همدلی و همکاری خانواده‌ها با مدارس می‌تواند سرمایه انسانی را به سرمایه اجتماعی تبدیل کند و نقش موثری در تربیت نسل آینده داشته باشد.

وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و حضور پرشور دانش‌آموزان در مدارس افزود: همراهی دولت، وزارت آموزش‌وپرورش، مدیریت استان، فرهنگیان و مسوولان در فراهم شدن زمینه آغاز باشکوه سال تحصیلی نقش موثری داشته است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش با اشاره به هدف‌های سند تحول بنیادین گفت: حرکت در مسیر تحقق حیات طیبه از اهداف اصلی نظام تعلیم و تربیت است و در کنار توجه به سلامت و سعادت فردی دانش‌آموزان، تقویت باورهای دینی، ارزش‌های تربیتی و هویت اسلامی، ملی و انقلابی آنان نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

کسب رتبه برتر قم در امتحانات نهایی پایه دوازدهم

محمدی‌سعید در ادامه به نتایج امتحان‌های نهایی پایه دوازدهم در استان اشاره کرد و گفت: میزان تحقق هدف تعیین‌شده در برنامه هفتم توسعه برای رشد میانگین معدل پایه دوازدهم رشته علوم تجربی قم، بیش از ۲۰۰ درصد بوده است.

وی افزود: قم در امتحان‌های نهایی سال تحصیلی گذشته، بالاترین میانگین کشوری را در رشته ریاضی و فیزیک مدارس عادی دولتی به دست آورده است.

وی ادامه داد: مدارس نمونه دولتی استان در رشته علوم تجربی رتبه نخست کشور و مدارس غیردولتی نیز در رشته علوم انسانی رتبه دوم را کسب، همچنین مدارس شاهد استان در میانگین نمره‌های امتحان‌های نهایی رشته ریاضی و فیزیک رتبه سوم کشور را به دست آورده‌اند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش قم با اشاره به موفقیت دانش‌آموزان استان در فعالیت‌های علمی و پرورشی بیان کرد: دانش‌آموزان قم در زمینه اقامه نماز جماعت، فعالیت‌های قرآن و عترت و مسابقه‌های فرهنگی نیز رتبه‌های برتر کشوری را کسب کرده‌اند.

وی کسب ۱۶ رتبه کشوری در المپیادهای علمی و ۱۸ رتبه برتر کشوری در جشنواره خوارزمی و حوزه فوریت‌های روانی اجتماعی را از دیگر دست‌آوردهای دانش‌آموزان استان عنوان کرد.

محمدی‌سعید با تاکید بر نقش خانواده‌ها در بهبود عملکرد آموزشی و پرورشی دانش‌آموزان گفت: ارتقای شاخص‌های تعلیم و تربیت به تعامل مستمر اولیا و مدرسه وابسته است و مشارکت والدین می‌تواند مسیر رشد علمی و تربیتی فرزندان را هموارتر کند.

وی همچنین با اشاره به اهمیت تقویت ارزش‌های فرهنگی و تربیتی در مدارس، توجه به عفاف و حجاب و ترویج سبک زندگی عفیفانه را از محورهای مورد توجه در سال تحصیلی جاری دانست و ابراز امیدواری کرد: با تداوم همکاری خانواده‌ها و مدارس، زمینه تقویت هویت اسلامی و انقلابی دانش‌آموزان بیش‌ازپیش فراهم شود.