اربعین جلوه امت‌سازی و بسترساز ظهور است
اربعین جلوه امت‌سازی و بسترساز ظهور است

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه، اربعین را فرصت امت‌سازی و تبیین مکتب انقلاب و رهبر شهید انقلاب دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین رفیعی در همایش سراسری مبلغان اربعین ۱۴۰۵ که امروز در محل نمایندگی ولی فقیه در سازمان حج و زیارت برگزار شد اظهار کرد: در تاریخ اسلام با ایام‌الله متعددی روبه‌رو هستیم، اما برخی از آنها جایگاهی ویژه دارند؛ بعثت، روز تولد دین، غدیر روز تکامل دین، عاشورا روز حفظ بعثت و غدیر و ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) نیز نقطه کمال این مسیر الهی است.

وی افزود: عاشورا دین را از انحراف، جهالت و دنیاطلبی نجات داد و اربعین استمرار همان مسیر بیداری است؛ مسیری که حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) پس از واقعه کربلا آغاز کردند و امروز وظیفه تداوم آن بر عهده مبلغان و فعالان فرهنگی است.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه با اشاره به برنامه‌های حوزه‌های علمیه برای اربعین گفت: قرارگاه جنگ ترکیبی حوزه‌های علمیه با دستور مدیر حوزه‌های علمیه تشکیل شده و طی بیش از یک سال گذشته توانسته با ایجاد هم‌افزایی میان نهادهای حوزوی، انسجام قابل توجهی در عرصه تبلیغ ایجاد کند.

وی ادامه داد: امروز همه عملیات‌های تبلیغی حوزه‌های علمیه، از ماه مبارک رمضان و محرم تا اربعین، با محوریت این قرارگاه و با مشارکت نهادهایی همچون دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و سایر مجموعه‌های فرهنگی به‌صورت هماهنگ و با تقسیم کار مشخص انجام می‌شود.

رفیعی با بیان اینکه در ذیل این قرارگاه، کمیته تخصصی اربعین نیز تشکیل شده است، تصریح کرد: این کمیته در حوزه‌های اعزام مبلغان، آموزش‌های تخصصی، تولید محتوا و همکاری با سامانه «حبیب» برنامه‌ریزی گسترده‌ای انجام داده تا مبلغان با آمادگی علمی و محتوایی بیشتری در این رویداد بزرگ حضور یابند.

وی با اشاره به برخی برنامه‌های فرهنگی سال گذشته خاطرنشان کرد: برگزاری هشت محفل شعر مشترک میان شاعران و ادیبان ایرانی و عراقی، از جمله برنامه‌هایی بود که با هم‌افزایی نهادهای فرهنگی اجرا شد و امسال نیز این مسیر ادامه خواهد یافت.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه همچنین از به‌کارگیری ظرفیت مدارس علمیه در مسیر تردد زائران خبر داد و گفت: مدارس علمیه مستقر در شهرهای مرزی همچون خرمشهر، مهران، کرمانشاه و قصرشیرین در ایام اربعین به مراکز خدمت‌رسانی فرهنگی و تبلیغی به زائران تبدیل شده‌اند.

وی با اشاره به نقش مؤثر طلاب در حوادث اخیر کشور اظهار کرد: بنا بر ارزیابی فرماندهان نیروهای مسلح، در بحران‌های اخیر، طلاب و مداحان در صف نخست حرکت‌های مردمی قرار داشتند و این نشان‌دهنده ظرفیت عظیم حوزه‌های علمیه در میدان‌های فرهنگی و اجتماعی است.

رفیعی افزود: حوزه‌های علمیه به صورت مستمر با حدود ۱۸ هزار مبلغ در ارتباط هستند و تلاش شده است فعالیت‌های تبلیغی آنان، از جمله برنامه‌های مرتبط با اربعین در مساجد، محلات و مراکز فرهنگی، به شکل منسجم سازماندهی شود.

وی یکی از مهم‌ترین محورهای تبلیغی اربعین امسال را معرفی شخصیت، اندیشه و سیره رهبر شهید انقلاب اسلامی دانست و گفت: امروز فرصت مناسبی فراهم شده تا از طریق ابزارهای هنری، رسانه‌ای، فضای مجازی، حلقه‌های گفت‌وگو و برنامه‌های فرهنگی مواکب، ابعاد مختلف اندیشه، حکمرانی، فقاهت، سیاست و مدیریت ایشان برای زائران تبیین شود.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه در پایان با تأکید بر اینکه امت‌سازی یکی از مهم‌ترین راهبردهای تحقق تمدن اسلامی است، اظهار کرد: راهپیمایی اربعین بزرگ‌ترین جلوه شکل‌گیری امت واحده اسلامی به شمار می‌رود و حوزه‌های علمیه با همکاری سایر نهادهای فرهنگی، برنامه‌ریزی گسترده‌ای در حوزه اعزام، آموزش و تبیین معارف دینی برای بهره‌گیری هرچه بهتر از این ظرفیت عظیم انجام داده‌اند.

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم