صادرات ۱۴۶ هزار تن کالا از قم به ۳۰ کشور جهان
صادرات ۱۴۶ هزار تن کالا از قم به ۳۰ کشور جهان

مدیرکل گمرکات قم گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۱۴۶ هزار تُن انواع کالا به ارزش ۱۳۹ میلیون و ۳۹۵ هزار دلار از قم به ۳۰ کشور دنیا صادر شد.

اسفندیار دریکوندی در گفت‌وگو با خبرنگار نسیم قم اظهار داشت: آمارها نشان می‌دهد از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ، بیش از ۱۴۶ هزار تُن کالا در قالب تعداد چهار هزار و ۲۹۷ اظهارنامه به ارزش ۱۳۹ میلیون و ۳۹۵ هزار دلار از گمرکات این استان صادر شده‌است.

وی افزود: در این مدت کالاهای تولیدی قم به بیش از ۳۰ کشور جهان صادر شد که مهمترین آن‌ها شامل کشورهای عراق، امارات، افغانستان، روسیه، پاکستان، آذربایجان، چین، ترکیه، هند و گرجستان بود.

مدیرکل گمرکات قم با اشاره به رونق فعالیت‌های تولیدی و تجاری در قم طی سال‌های اخیر گفت: کالاهای صادراتی این استان تنوع خوبی دارد و از محصولات شیمیایی تا مواد غذایی و لوازم خانگی را شامل می‌شود، در همین رابطه ۳۱ نوع کالا به کشورهای مختلف جهان صادر شد.

وی ادامه داد: با توجه به تاکید مسئولان استان،‌ تولید محصولات صادراتی در اولویت فعالیت واحدهای صنعتی قرار گرفته‌است و اکنون تعداد قابل توجهی از محصولات تولیدی قم در بازارهای جهانی با کالاهای مشابه رقابت می‌کند.

مدیرکل گمرکات قم تصریح کرد: از ابتدای سال‌جاری تا پایان آبان‌ماه، تعداد ۱۲۸ پروانه بهره از طرح‌های صنعتی در قم با ظرفیت اشتغالزایی برای حدود ۶ هزار نفر در قم صادر شد.

وی افزود: پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده برای آغاز کار واحدهای صنعتی جدید و همچنین توسعه واحدهای تولیدی موجود استان می‌باشد که برای آن‌ها بیش از ۶۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده‌است.

به گزارش تسنیم، شهرک‌های صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیت‌های تولیدی در حوزه‌های مختلف دارند و سرمایه‌گذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرک‌ها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف می‌توانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.

استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهره‌بردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/