بازارچه‌های دائمی محصولات روستایی قم تا سال آینده ایجاد می‌شود
بازارچه‌های دائمی محصولات روستایی قم تا سال آینده ایجاد می‌شود
بهنام جو با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی، صنایع‌دستی و گردشگری روستاهای استان، از برنامه‌ریزی برای ایجاد بازارچه‌های دائمی عرضه محصولات روستایی تا سال آینده خبر داد و گفت: توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، کشت پسته و فعالیت‌های اقتصادی کم‌آب‌بر می‌تواند به افزایش اشتغال و درآمد خانوارهای روستایی کمک کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نسیم قم، اکبر بهنام‌جو در حاشیه ششمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های روستاییان و عشایر ایران، در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به وضعیت زیرساخت‌های روستایی استان اظهار کرد: بخش عمده روستاهای قم از امکانات زیربنایی نظیر آب، برق و گاز برخوردار شده‌اند، اما همچنان برخی روستاها با مشکلاتی از جمله تنش آبی مواجه هستند که رفع آن‌ها نیازمند توجه و پیگیری مستمر دستگاه‌های مسئول است.

وی با بیان اینکه محدودیت منابع آب از ویژگی‌های اقلیمی استان قم به شمار می‌رود، افزود: شرایط خشک و کم‌آب استان ایجاب می‌کند برنامه‌های توسعه اقتصادی، کشاورزی و صنعتی بر اساس ظرفیت منابع موجود تدوین شود و مدیریت مصرف آب به‌عنوان یکی از الزامات اصلی توسعه پایدار مورد توجه قرار گیرد.

استاندار قم با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی توسعه کشاورزی در مناطق روستایی تصریح کرد: گسترش کشت‌های گلخانه‌ای و توسعه کشت پسته از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند با استفاده بهینه از منابع آب، زمینه افزایش بهره‌وری، تقویت تولید و ایجاد فرصت‌های شغلی در مناطق روستایی را فراهم کند.

بهنام‌جو ادامه داد: توسعه فعالیت‌های اقتصادی در استان باید متناسب با محدودیت‌های اقلیمی و ظرفیت‌های موجود انجام شود و در این مسیر، حرکت به سمت صنایع پیشرفته و فناوری‌محور که به منابع آب و انرژی کمتری نیاز دارند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با اشاره به توانمندی‌های اقتصادی روستاهای استان خاطرنشان کرد: روستاهای قم، جعفرآباد و کهک از ظرفیت‌های متنوعی در حوزه کشاورزی، صنایع‌دستی و گردشگری برخوردارند و برنامه‌ریزی برای تقویت این ظرفیت‌ها می‌تواند به توسعه اشتغال، افزایش درآمد خانوارهای روستایی و رونق اقتصادی مناطق مختلف استان کمک کند.

استاندار قم حمایت از تولیدکنندگان محلی و فراهم‌کردن زمینه دسترسی محصولات روستایی به بازارهای فروش را از محورهای مهم توسعه اقتصاد روستایی دانست و عنوان کرد: ایجاد بازارچه‌های دائمی عرضه محصولات روستایی تا سال آینده در دستور کار قرار دارد تا تولیدکنندگان بتوانند به‌صورت مستمر محصولات خود را عرضه کنند و زمینه رونق کسب‌وکارهای محلی فراهم شود.

بهنام‌جو با اشاره به حضور سالانه حدود ۲۵ میلیون زائر و گردشگر در قم افزود: این ظرفیت می‌تواند فرصت مناسبی برای معرفی صنایع‌دستی، محصولات بومی و تولیدات روستایی استان باشد. بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت گردشگری قم می‌تواند به گسترش بازار فروش محصولات محلی و تقویت اقتصاد روستاها کمک کند.

وی در پایان بر ضرورت هماهنگی دستگاه‌های اجرایی برای رفع مشکلات زیرساختی روستاها، مدیریت بهینه منابع آب و هدایت سرمایه‌گذاری‌ها به سمت فعالیت‌های اقتصادی متناسب با شرایط اقلیمی استان تأکید کرد و توسعه زیرساخت‌ها، حمایت از تولیدکنندگان و ایجاد بازارهای پایدار فروش را از الزامات رونق اقتصادی مناطق روستایی دانست.

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم