نماینده مجلس: باید نقش مسئولان در تراز ملت مبعوث‌شده تعریف شود
نماینده مجلس: باید نقش مسئولان در تراز ملت مبعوث‌شده تعریف شود

نماینده مجلس شورای اسلامی بر لزوم تعریف و ایفای نقش نهادها و مسئولان در تراز ملت مبعوث‌شده، بر اساس پیام‌های رهبر معظم انقلاب تأکید کرد و خواستار بازنگری در برنامه هفتم توسعه‌ای با توجه به شرایط جنگی و محدودیت منابع شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، زهره سادات لاجوردی در نشست علمی «ابعاد اجتماعی برنامه هفتم ناظر به توصیه رهبر معظم انقلاب» در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، با اشاره به قوت و قدرت پیام‌های رهبری و امام شهید، گفت: پیام‌های ایشان باید مبنای عملکرد تمامی نهادها و مسئولان نظام قرار گیرد.

وی با تبیین رسالت مسئولان در دوران پس از جنگ‌های تحمیلی، تأکید کرد: توجه به مسائل معیشتی، اقتصادی و فرهنگی در مقایسه با گذشته دوچندان شده است و این موضوع باید در برنامه هفتم با دقت بیشتری لحاظ شود.

وی افزود: اگر یک خانواده دچار مشکلات معیشتی حاد شود و از مؤلفه‌های فرهنگی فاصله بگیرد، آسیب‌های اجتماعی جدی به دنبال خواهد داشت؛ لذا توجه به تاب‌آوری اجتماعی، معیشت خانواده و به‌ویژه زنان و فرزندان از اولویت‌های اساسی برنامه است.

این نماینده مجلس با اشاره به چالش‌های تحقق برنامه‌های پنج‌ساله و بیان اینکه در خوشبینانه‌ترین حالت تنها ۳۰ درصد آن‌ها محقق شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور و جنگ‌های تحمیلی آمریکایی-صهیونیستی و محدودیت منابع، لزوم بازنگری در برنامه هفتم برای تضمین تحقق اهداف آن وجود دارد.

لاجوردی همچنین بر ضرورت اصلاح اولویت‌ها در برنامه هفتم برای جلوگیری از خروج سرمایه اجتماعی و تاب‌آوری مردم از مدار اصلی، تأکید کرد و پیشنهاد داد پیشنهادات مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در اختیار کمیسیون‌های تخصصی قرار گیرد.

وی در ادامه با انتقاد از عدم نظارت درست بر بازار و برخی سیاست‌های اقتصادی نادرست که منجر به کاهش ارزش پول ملی شده، خواستار برنامه‌ریزی درست برای مقابله با قاچاق و مدیریت صحیح کالابرگ جهت بهبود معیشت اقشار کم‌درآمد شد.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، رئیس شورای علمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، بر ضرورت اصلاح برنامه هفتم متناسب با شرایط پساجنگ تأکید کرد و گفت: ما در حوزه اقتصاد نیازمند ارائه مدلی هستیم که نه سوسیالیستی باشد و نه لیبرالیستی؛ مدلی که در آن ضمن حضور مردم، دولت نقش هدایت‌گری را ایفا کند.

وی افزود که دولت و مراکز علمی پژوهشی باید برای بازگرداندن اولویت‌های اصلی به برنامه هفتم، هم‌گام با یکدیگر حرکت کنند.

امان‌الله فصیحی، محقق حوزه فرهنگ و اجتماع نیز با تأکید بر اینکه قانون برنامه هفتم در وضعیت عادی تدوین شده بود، خاطرنشان کرد: به دلیل تغییر شرایط ناشی از جنگ، این برنامه نیازمند نگاهی جدید و متناسب با وضعیت فعلی است که بر مفاهیمی همچون اقتصاد مقاومتی، امنیت ملی و سیاست‌های خانواده‌محور تمرکز داشته باشد.