فعالیت در پروژه مترو قم سه شیفت است/دستاوردهای فنی و مالی در اجرای فاز دوم خط نخست مترو
فعالیت در پروژه مترو قم سه شیفت است/دستاوردهای فنی و مالی در اجرای فاز دوم خط نخست مترو

مدیرعامل سازمان قطار شهری قم با بیان اینکه پروژه مترو قم در حال حاضر به‌صورت سه شیفت در حال احداث است، از کاهش چشمگیر هزینه‌ها و صرفه‌جویی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومانی در اجرای فاز دوم خط نخست خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از شهر نیوز، به نقل از روابط عمومی استانداری قم، در جریان دومین مرحله از سلسله نشست‌های رسانه‌ای «برای قم» که همزمان با روز خبرنگار برگزار شد، اصحاب رسانه از روند اجرای چند طرح مهم عمرانی استان ازجمله پروژه مترو بازدید کردند.

در این بازدید، خسرو سامری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم و عضو شورای سازمان قطار شهری، به همراه انگشت‌باف، مدیرعامل سازمان قطار شهری قم، در محل احداث ایستگاه بقیه‌الله (عج) در خط یک مترو حاضر شدند و آخرین اقدامات انجام‌شده در این پروژه را برای خبرنگاران تشریح کردند.

انگشت‌باف با اشاره به پیشرفت مطلوب خط یک مترو گفت: خط یک مترو قم به طول حدود ۱۵کیلومتر از غرب تا شرق شهر امتداد دارد و دارای پنج ایستگاه مسافری و هشت ایستگاه عبوری است. فاز نخست این خط به اتمام رسیده و اکنون آماده بهره‌برداری است. قرارداد تأمین واگن نیز با یکی از شرکت‌های داخلی نهایی شده و نخستین رام قطار تا بهمن‌ماه وارد قم خواهد شد.

وی همچنین به دستاوردهای فنی و مالی در فاز دوم مترو اشاره کرد و افزود: «از سال ۱۴۰۲پروژه فاز دوم به‌صورت تفکیک‌شده در قالب ایستگاه‌ها و قطعات تونل به پیمانکاران واگذار شد که این روش موجب کاهش چشمگیر هزینه‌ها و صرفه‌جویی حدود ۵۰۰تا ۶۰۰میلیارد تومانی شده است.

طبق برنامه‌ریزی سازمان قطار شهری، فاز دوم مترو قم تا مهرماه ۱۴۰۷به بهره‌برداری می‌رسد. این فاز سه ایستگاه مسافری و پنج ایستگاه عبوری را شامل می‌شود و مسیر حرم مطهر حضرت معصومه (س) را به مسجد مقدس جمکران متصل خواهد کرد.

در ادامه این نشست، جزئیاتی از طرح خط دوم مترو نیز ارائه شد. این خط که در چشم‌اندازی ۱۰تا ۱۵ساله طراحی شده، به طول ۲۸کیلومتر و با ۲۱ایستگاه، شمال و جنوب شهر را به یکدیگر متصل خواهد کرد و پردیسان، شهرک قدس، دانشگاه قم و پایانه امام خمینی (ره) را پوشش می‌دهد.

انگشت‌باف در بخشی از سخنان خود با اشاره به اقدامات مهندسی ارزش و بازنگری در طراحی ایستگاه‌ها اظهار داشت: پروژه مترو قم در حال حاضر به‌صورت سه شیفت در حال احداث است.

وی ادامه داد: در میدان مطهری، طراحی تبادلی بین خطوط یک، دو و مسیر مونوریل انجام شده تا تبادل مسافر در این نقطه کلیدی صورت گیرد. همچنین ایستگاه جمکران به گونه‌ای جانمایی شده که علاوه بر دسترسی به مسجد، در فاصله‌ای حدود ۱۰۰متر با ایستگاه قطار سریع‌السیر قرار گیرد.

وی همچنین درباره چالش‌های فنی در حفاری مترو گفت: یکی از مشکلات ما در برخی مناطق، وجود خاک دستی و نخاله‌های قدیمی به جای خاک طبیعی بوده که موجب بروز ریزش‌هایی در عمق تونل شده است. خوشبختانه با اجرای تمهیدات ایمنی و تغییرات فنی در گام‌های حفاری، این چالش نیز تحت کنترل درآمده است.

انتهای پیام/