بازگشت ۹۰ درصد واحدهای آسیب‌دیده قم در جنگ به چرخه تولید+ فیلم
بازگشت ۹۰ درصد واحدهای آسیب‌دیده قم در جنگ به چرخه تولید+ فیلم

مدیرکل صمت قم از بازگشت ۹۰ درصد واحدهای آسیب‌دیده قم در جنگ به چرخه تولید خبر داد.

وحید کریمی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار نسیم قم در استان قم، در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از واحدهای صنفی، تولیدی و صنعتی استان در جریان جنگ تحمیلی دوم و سوم مورد اصابت و آسیب قرار گرفتند و آیا آماری از خسارت‌های جنگ تحمیلی دوم و سوم وجود دارد، اظهار کرد: در جنگ تحمیلی دوم خوشبختانه مجموعه‌های تولیدی ما مورد آسیب قرار نگرفتند، اما در جنگ تحمیلی سوم، همان جنگ رمضان، متأسفانه ۲۲ مجموعه تولیدی ما به‌صورت مستقیم مورد حمله قرار گرفتند که این مسئله خسارت بسیار زیادی به استان وارد کرد.

وی افزود: همچنین حدود ۴۰۳ مجموعه تولیدی و صنفی ما به‌صورت غیرمستقیم دچار آسیب و خسارت شدند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به میزان خسارت وارده به واحدهای تولیدی آسیب‌دیده تصریح کرد: حجم خسارت واردشده به این ۲۲ واحد تولیدی بسیار زیاد بود و برآوردهای انجام‌شده نشان می‌دهد که میزان خسارت این مجموعه‌ها حدود ۱۱.۵ همت بوده است.

.

کریمی ادامه داد: در حال پیگیری جبران خسارت این مجموعه‌ها هستیم و ان‌شاءالله با توجه به مصوباتی که اخیراً هیئت دولت تصویب و به استان‌ها ابلاغ کرده است، مبنی بر تخصیص100 همت منابع بانکی به این مجموعه‌ها، این موضوع پیگیری خواهد شد.

وی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از واحدهای آسیب‌دیده مجدداً به چرخه تولید بازگشته و فعال شده‌اند، گفت:از 403مجموعه تقریبا 153از این مجموعه بالای ۱۰ درصد آسیب بودند، که از این ۱۵۳ واحد ۲۲ واحد به‌صورت کلی تخریب شده بودند که از میان آنها تاکنون سه مجموعه مجدداً به چرخه تولید بازگشته‌اند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قم خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۵۳ واحدی که بیش از ۱۰ درصد آسیب دیده بودند، تقریباً ۹۰ درصد آنها مجدداً به چرخه تولید بازگشته‌اند.

کریمی در ادامه درباره میزان اشتغال ایجادشده از هفته دولت سال گذشته تا هفته دولت امسال و چشم‌انداز اشتغال در سال آینده اظهار داشت: در حوزه‌های مختلف اداره کل صنعت، معدن و تجارت، در بخش اصناف و همچنین در بخش صنعت، طی یک سال گذشته که مربوط به عملکرد دولت بوده است، حدود ۴ هزار فرصت شغلی در این حوزه‌ها ایجاد شده است.

وی افزود: پیش‌بینی ما این است که ان‌شاءالله بتوانیم همین تعداد، یعنی حدود ۴ هزار فرصت شغلی را برای سال آینده نیز ایجاد کنیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قم همچنین درباره تعداد شهدای کارگر، صنعتگر و تولیدکننده استان در جریان جنگ تحمیلی سوم گفت: متأسفانه یا به نوعی خوشبختانه، ما ۹ شهید داشتیم که در مجموع تولیدی ما توسط استکبار جهانی به شهادت رسیدند.

کریمی با گرامیداشت یاد این شهدا بیان کرد: واقعاً جا دارد که یاد برخی از این شهدا را گرامی بدارم؛ افرادی که برای کمک‌رسانی به واحدهای آسیب‌دیده رفته بودند. در محلی که مورد اصابت قرار گرفته بود، کارگران واحدهای مجاور برای کمک‌رسانی به محل حادثه مراجعه کرده بودند که مجدداً مورد حمله قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم