توسعه روستاها باید همزمان با تقویت فرهنگ دینی و افزایش جمعیت دنبال شود
توسعه روستاها باید همزمان با تقویت فرهنگ دینی و افزایش جمعیت دنبال شود
حجت‌الاسلام والمسلمین روان‌بخش با تأکید بر ضرورت تداوم خدمت‌رسانی و توسعه زیرساخت‌های روستایی گفت: پیشرفت در نظام اسلامی نباید صرفاً به توسعه امکانات محدود شود، بلکه باید در کنار آبادانی روستاها، تحقق اهداف فرهنگی و دینی و تقویت بنیان خانواده و جمعیت نیز مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نسیم قم، حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم روان‌بخش در آیین افتتاح مدرسه شهید رئیسی در روستای خیرآباد بخش مرکزی قم، با تبریک میلاد باسعادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) و گرامیداشت تقارن هفته وحدت و هفته دولت، بر ضرورت تداوم خدمت‌رسانی به مردم و توجه همزمان به اهداف فرهنگی و دینی در نظام اسلامی تأکید کرد.

وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در توسعه زیرساخت‌های روستایی اظهار کرد: پیش از انقلاب تنها حدود سه درصد روستاهای کشور از نعمت برق برخوردار بودند، اما امروز حتی روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار نیز از امکاناتی همچون راه، خانه بهداشت، اینترنت و مدرسه بهره‌مند هستند.

نماینده مردم قم در مجلس افزود: به برکت انقلاب اسلامی، هدایت‌های امام راحل و رهبر معظم انقلاب، خون پاک شهدا و همراهی مردم، کشور به مرحله‌ای رسیده است که بسیاری از روستاهای کوچک نیز از امکانات زیرساختی و خدمات عمومی برخوردارند؛ امکاناتی که حتی در برخی کشورهای پیشرفته نیز در همه مناطق وجود ندارد.

روانبخش با قدردانی از تلاش مدیران، خیران و مردم در مسیر آبادانی مناطق روستایی گفت: امیدواریم روزی برسد که هیچ روستایی در کشور فاقد مدرسه، آب، برق و سایر زیرساخت‌های ضروری نباشد.

وی در ادامه با تأکید بر تفاوت رویکرد نظام اسلامی با نظام‌های سکولار تصریح کرد: ممکن است بسیاری از خدمات و اقدامات عمرانی توسط یک دولت سکولار نیز انجام شود، اما در نظام اسلامی این خدمات باید هدف والاتری را دنبال کند و آن، حرکت جامعه در مسیر بندگی خداوند و کسب رضایت الهی است.

نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: خداوند انسان را از گرسنگی نجات می‌دهد و امنیت و آرامش را برای او فراهم می‌کند؛ بنابراین انسان نیز باید در برابر این نعمت‌ها مسیر بندگی و اطاعت از خداوند را دنبال کند. همه تلاش‌ها در نظام اسلامی باید در نهایت به شکل‌گیری جامعه‌ای منجر شود که در آن دین، عفاف و ارزش‌های اسلامی حاکم باشد.

روانبخش همچنین با تأکید بر ضرورت توجه جدی به مسئله جمعیت اظهار کرد: همان‌طور که برای توسعه زیرساخت‌های روستایی تلاش می‌کنیم، باید نسبت به آینده جمعیتی کشور نیز دغدغه داشته باشیم و توسعه امکانات را همزمان با تقویت بنیان خانواده دنبال کنیم.

وی با اشاره به ساخت مدرسه برای تعداد اندکی دانش‌آموز در روستای خیرآباد گفت: وقتی گفته شد این مدرسه برای هفت دانش‌آموز ساخته شده است، واقعاً احساس شرمندگی کردم؛ چرا باید جمعیت دانش‌آموزی یک روستا به هفت نفر برسد؟ باید کاری کنیم که مدارس روستاها شلوغ‌تر و جمعیت خانواده‌ها بیشتر شود.

نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت مسئله جمعیت افزود: رهبر معظم انقلاب بارها نسبت به روند کاهش جمعیت هشدار داده‌اند و امروز برخی استان‌های کشور با شرایطی مواجه هستند که میزان تولد در آنها به کمتر از حد جایگزینی جمعیت رسیده است.

روانبخش در پایان بر ضرورت توجه همزمان به آبادانی روستاها، تقویت خدمات عمومی، افزایش جمعیت و ارتقای فرهنگ دینی تأکید کرد.