آغاز مرمت سنگفرش محورهای تاریخی قم از «تکیه آ سید حسن»
آغاز مرمت سنگفرش محورهای تاریخی قم از «تکیه آ سید حسن»

مدیرعامل سازمان بهسازی، زیباسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) از آغاز برنامه مرمت و بهسازی کف‌سازی محورهای تاریخی قم در سال ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: محور تاریخی «تکیه آ سید حسن» به‌عنوان نخستین محور این طرح انتخاب شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، علیرضا خاکی با اشاره به گذشت نزدیک به یک دهه از اجرای برخی پروژه‌های بهسازی در بافت تاریخی قم، اظهار کرد: تردد مستمر، شرایط محیطی، نشست‌های موضعی و عوامل دیگر موجب جابه‌جایی، لق‌شدگی یا آسیب برخی قطعات سنگ‌فرش شده و به همین دلیل نگهداری و مرمت دوره‌ای این محورها ضروری است.

وی افزود: عملیات مرمت تنها شامل تعویض سنگ‌های آسیب‌دیده نیست و وضعیت کف‌سازی در طول محور به‌صورت موضعی بررسی می‌شود تا بخش‌های دچار شکستگی، جابه‌جایی یا افت کیفیت، متناسب با نوع آسیب ترمیم شوند. این اقدام با هدف حفظ یکپارچگی و اصالت طراحی، افزایش دوام و تأمین ایمنی عابران انجام خواهد شد.

خاکی «تکیه آ سید حسن» را یکی از طولانی‌ترین و جذاب‌ترین محورهای تاریخی ـ فرهنگی قم دانست و گفت: به دلیل ویژگی‌های کالبدی و هویتی و ارتباط این محور با بافت تاریخی شهر، مرمت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گفته وی، برای اطلاع‌رسانی به ساکنان، کسبه و شهروندان، بنرهای معرفی پروژه در نقاط مختلف مسیر نصب شده است. همچنین سازمان بهسازی در کنار اجرای طرح‌های جدید، نگهداری و حفاظت از پروژه‌های اجراشده در سال‌های گذشته را نیز دنبال می‌کند تا کیفیت منظر شهری و هویت بافت تاریخی قم حفظ شود.