طایقان نگین روستاهای قم
طایقان نگین روستاهای قم
طایقان یکی از روستاهای پر ظرفیت قم است که با استفاده از جامعه نخبگانی خود توانسته است روند پیشرفت و توسعه را طی کند، این روستا به علت برخورداری از مراتع خوب و مناسب و درختان انار و انجیر زیبایی را پاییز دو چندان تماشایی کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، در ۱۸ کیلومتری استان قم، بخش سلفچگان، روستای زیبا و خوش آب و هوایی وجود دارد به نام طایقان، از سکونت اولین افرادی که در اینجا ساکن شده اند ۷۰۰سال می گذرد، اینجا یک روستای نمونه قم است که رو به جامعه شهری پیش می رود، این روستا به علت برخورداری از مراتع خوب و مناسب و درختان انار و انجیر زیبایی را پاییز دو چندان تماشایی کرده است.

امروزه با توجه به رشد بی‌سابقه کلان روستاها در کشورهای در حال توسعه و به دنبال آن ظهور مسائل و مشکلات فراوان، برنامه‌ریزی‌های توسعه بر اساس تأکید بر تقویت روستاها در امر توسعه معتقد هستند که با تقویت روستا می‌توان توسعه را به سایر قسمت‌های منطقه تزریق نمود و به نوعی تعادل و توازن را در سطح منطقه ایجاد کرد.

طایقان یکی از روستاهای پر ظرفیت قم است که با استفاده از جامعه نخبگانی خود توانسته است روند پیشرفت و توسعه را طی کند. در چند ده متری روستا که محور قم به استان اصفهان و قم به اراک است یک دفتر پیشخوان دولت وجود دارد که از امکانات طایقان محسوب می شود. پیشخوان تحت مدیریت امید رضایی عارف است برای آشنایی بیشتر با روستا ابتدا با وی گفتگو می کنیم.
وی با قدر دانی از تلاش شورای اسلامی روستای طایقان صریح کرد: در حال حاضر به همت رییس شورای جوان روستا تمام زیر ساخت های تبدیل شدن طایقان به شهر فراهم شده است.
رضایی عارف آب و هوای این روستا را برای زندگی مناسب دانست و بیان کرد: خوشبختانه امکانات خوبی مانند دفتر پیشخوان دولت ، بانک ، فروشگاه، پمپ بنزین و سی ان جی، رستوران، خانه بهداشت، خانه کشتی و خانه عالم دراین روستا وجود دارد که اهالی را از مهاجرت به شهر بی نیاز کرده است.
وی با بیان اینکه طایقان یک روستای رو به رشد است افزود: با توجه به شرایط پیش آمده طایقان بهترین فرصت برای طرح مسکن ملی است چرا که در نزدیک قم واقع شده و از تمام زیرساخت های شهرسازی آن نیز فراهم است.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم
به گفته رضایی عارف این روستا به علت اجرای طرح هادی از موفق ترین روستاهای قم است که مهاجرت آن به صفر رسیده است.
وی خدمات موجود روستا را خوب ارزیابی می کند و می افزاید: تعریض محوراصلی قم به طایقان و تقویت آنتن دهی همراه اول در صورت انجام کیفیت زندگی در این روستا را مطلوب تر خواهد کرد.
به نزد رییس شورای اسلامی این روستای موفق می رویم محمد گل محمدی که جوان است اما در همین مدت کوتاه خدمات خوبی را به روستا آورده است.
وی در خصوص طایقان اظهار کرد: روستای طایقان ، بزرگترین روستای بخش سلفچگان با جمعیتی بالغ بر۳۰۰۰ نفر و حدود ۳۰۰ جوان پای کار انقلابی، روستایی شهید پرور با ۸ شهید والا مقام است که در چند سال اخیر رشد چشم گیری کرده است.
گل محمدی در خصوص امکانات دیگرروستا گفت : تامین آب از سر شاخه های دز، گاز، برق، دبیرستان و پیش دانشگاهی، سالن ورزشی، دهیاری، حسینیه بزرگ، مسجد، حوزه بسیج، بهزیستی، مهد کودک، کافه قهوه، شرکت تعاونی تولید کشاورزی، نانوایی سنگک و لواش، کتابخانه، کانون فرهنگی و تعویض روغن از دیگر امکانات این روستا محسوب می‌شود.
وی کمک بزرگان واعضای شورای سابق را در پیشرفت این روستا موثر دانست و اظهارکرد: به عنوان رئیس شورای اسلامی روستای طایقان و رئیس شورای بخش سلفچگان، از زحمات تمامی ریش سفیدان ، شوراهای قدیم و شوراهای دوره اول تا پنجم کمال تشکر و قدردانی را دارم که هر کدام با دانسته های خود به امروز و آینده طایقان خدمت کرده اند.
وی ضمن تشکر از دهیاران سابق و دهیاری فعلی روستا وهمچنین اعضای شورای فعلی ، یکی از مهمترین دلایل موفقیت طایقان، هماهنگی و یکدست بودن مجموعه شورا و دهیاری دانست.
گل محمدی گفت: با توجه به وجود امکانات و زیر ساخت های صورت گرفته و اجرایی شدن ۹۰ درصدی طرح هادی در طایقان مهاجرت معکوس در این روستا انجام و آمارمهاجرت از روستا به شهر به صفررسیده است.
وی بیان اینکه هم اکنون در روستا ۵۰خانواده روحانی سکونت دارند افزود:با توجه به پتاسیل های بوجود آمده در طایقان این روستا در آستانه شهر شدن است.
رییس شورای اسلامی روستای طایقان با اشاره به اینکه تحول زیرساختی در این روستا ایجاده شده است گفت: مهاجرت معکوس به روستا‌ها در استان قم شکل گرفته به همین منظور طرح هادی روستایی با هدف بهبود رفاهی، خدماتی وارتقاء سطح زیرساختی در روستا‌های استان از جمله طایقان در دست انجام است.
گل محمدی با بیان اینکه دهیاری طایقان از معدود دهیاری های خود کفا در سطح ایران است تصریح کرد: این دهیاری می تواند از درآمدهای خودش روستا را اداره کند و نیز در محدوده طرح هادی حتی یک نقطه خاکی وجود ندارد و پیاده رو سازی، آسفالت، جدول و محوطه سازی در داخل بافت انجام شده است.
رییس شورای اسلامی روستای طایقان تاکید کرد: دراین روتا در مجموع ۱۵درصد به شغل کشارورزی و دامداری می پردازند، مابقی در مشاغل آزاد، رانندگی ماشین سنگین، کاشی‌کاری و کارمندی مشغول هستند.
وی با قدردانی از کارگروه های مشورتی و نظارتی امیر آبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: تنها نیاز این روستای پرجمعیت یک بیمارستان است که برای تامین زمین هیچ مشکلی نداریم فقط ومنتظر همکاری و تایید دانشگاه علوم پزشکی قم هستیم تا ساخت بیمارستان را آغاز کنیم.
گل محمدی با بیان اینکه امکانات سرمایه گذاری در این روستای فراهم است تصریح کرد: یک پل تاریخی در این روستا وجود دارد که نشان از قدمت این روستا نیز دارد این بنا که مربوط به دوره صفوی-قاجار می باشد در سال ۱۳۸۲ به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.
شناخت ضعف و قوت روستاها نقش مهمی در توسعه جامعه روستایی دارد و شاید یکی از مهمترین دلیل پیشرفت طایقان وجود افرادی بود که ضمن علاقمندی به محیط زندگی خود فرصت و تهدیدها را به خوبی شناسایی کردند و برای پیشرفت روستای خود اقدام کردند. اگر امروز طایقان به نگین روستاهای قم تبدیل شده است حاصل تلاش بی وقفه اهل این آبادی است که دست به دست هم دادند تا طایقان را به یک روستای نمونه که از پتانسیل های جامعه شهری برخوردار است تبدیل کنند.