حجتالاسلام سید حامد شریعتمداری در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، با اشاره به مهمترین رویکرد و اولویتهای برنامههای تبلیغی و تبیینی و فرهنگی در ایام ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در ماه رمضان مردم به استقبال معنویات و تقرب به خداوند متعال است. مهمترین و نخستین کاری که طلاب و مبلغان در سراسر کشور در مساجد، حسینیهها، تکایا و تمام مراکز مذهبی انجام میدهند، تقویت ارتباط مردم با خالق هستی است.
شریعتمداری گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه به جهت تبلیغ و ترویج معارف دینی ۱۳ هزار مبلغ به مناطق مختلف کشور اعزام میکنند. سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این ایام ۲ هزار مبلغ اعزام میکنند که در مجموع ۱۵ هزار مبلغ از قم و سایر مراکز علمیه رسمی کشور اعزام میشوند. به طور معمول و ثابت سالانه قریب به ۳۰ الی ۴۰ هزار مبلغ در نقاط مختلف کشور ادای وظیفه میکنند.
وی تقارن نوروز با ماه مبارک رمضان را بهار در بهار توصیف کرد و گفت: دید و بازدید، صله ارحام، مباحث خانوادگی، اهمیت معاشرت مردم با یکدیگر و همچنین انجام آدابی که به این عناوین کمک میکند تا احوال قلب و زندگی مردم مطلوبتر شود در اولویت مباحث مبلغان ما قرار دارد.
مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بر ضرورت جهاد تبیین در اجتماع تأکید داشت و بیان کرد: از طرفی مقام معظم رهبری پر تکرار بر این نکته تأکید دارند که جهاد تبیین از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی از مأموریتهایی پیشبینی شده در سطوح مختلف مراکز مذهبی گفت و عنوان کرد: رویکرد ستاد به جهت اعزام مبلغ، تسهیلگری و ایجاد زمینه و بستر مناسب برای حضور روحانیون در بین مردم است. رویکردهایی که ما به آنها ارائه میدهیم، بیشتر جنبه مشورتی، آمادهسازی، توانمندسازی، تقویت و توجه به محورهای مهمتر است.
شریعتمداری به تشریح محورهای مورد توجه طلاب و مبلغان پرداخت و تصریح کرد: مبلغان باتوجه به تجربیات گرانبهایی که دارند مطالب به روزی را آماده میکنند؛ اما محورهایی که به فراخور آن اماکن ارتباطگیری با مردم در این ایام است، مثلا تفرجگاهها، بوستانها و مراکزی که بستر مناسب نوروز را در راستای معنویتهای ماه رمضان ایجاد میکند.
مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: محلهایی برای برنامههای معنوی تمهید میشود؛ ازجمله اجرای طرح تلاوت قرآن و نور در بوستانها که در سالهای گذشته نیز مورد استقبال مردم قرار گرفت. از دیگر رویکردها ارائه گفتمان به ۲ شیوه است؛ برخی مباحث در نشستهای آموزشی گفتمانی مطرح میشود و برخی دیگر به صورت محتوای تبلیغی و رهتوشه مکتوب ارائه میشود.
وی از اقداماتی که در راستای تبیین اهمیت سبک زندگی اسلامی و آشنایی آنها با این مهم انجام شده گفت و افزود: یکی از محورهای ویژه معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، محور خانواده است که به موضوعات الگو و سبک زندگی ایرانی_اسلامی میپردازد. برای مثال سبک زندگی دیجیتال نوجوان و جوان امروزی، تاثیر رسانهها و استفاده صحیح از سبد کالای فرهنگی از موضوعات مورد توجه ستاد است.
شریعتمداری اذعان کرد: رویکرد ما در مسئله پوشش و حجاب تأیید بر کارهای ایجابی و فرهنگسازی است؛ به عنوان نمونه یکی از بستههای فرهنگی جذاب مسابقهگونه است؛ مبلغان و گروههای تبلیغی آن را در مناطق مختلف اجرا میکنند و فلسفه و حکمتهای پوشش را برای نوجوانان و جوانان نسل امروز تبیین میکنند.
مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی درباره برنامههای تبیینی و امیدآفرینی پیشبینی شده بیان کرد: در مجموعه نهادهای فرهنگی، دینی و حوزوی توجه خوبی به بحث جهاد تبیین شده است. در راستای آن همایشها، تولیدات، مکتوبات و فراوریهای خوبی صورت گرفته است. دفتر تبلیغات اسلامی در زمینه جهاد تبیین ۲ همایش را برگزار کرد. طی جلسات ستاد نیز ۳ موضوع مرتبط با جهاد تبیین، نقش مقاومت مردم پایه و تفسیر جریان مقاومت از سوی اساتید برجسته ازجمله دکتر خسروپناه و استاد قنبریان ارائه شد.
وی خاطرنشان کرد: در مجموعه شاخصهای تبلیغی ما، فعالیت هدفمند به جهت آموزهها و تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه جهاد تبیین است.
شریعتمداری با تأکید براینکه بین نهادهای حوزوی ارتباط خوبی در زمینه تبلیغات شکل گرفته است، عنوان کرد: مدیر میدانی در اکثریت اعزام مبلغان نهاد سازمان تبلیغات اسلامی بود. شورای “همّت” متشکل از حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی قریب به ۴ سال است که با هماهنگی یکدیگر فعالیت دارند.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/