مدیرکل حفاظت محیطزیست قم با هشدار نسبت به تغییر کاربری اراضی در استان گفت: این پدیده علاوه بر تخریب منابع طبیعی، بر اقلیم و محیطزیست قم تأثیر منفی گذاشته و موجب عبور ابرهای بیحاصل از آسمان شهر شده است.
سیده مریم محمدی در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، با اشاره به وضعیت محیطزیست استان قم اظهار داشت: در حوزه محیطزیست نمیتوان استانها را به صورت جزیرهای در نظر گرفت و وضعیت محیطزیست هر استان در هر کشور، از وضعیت محیطزیست کل کشور نشأت میگیرد.
محمدی در بررسی وضعیت محیطزیست کل کشور گفت: توسعههای یک جانبه و برداشت بیش از اندازه از ظرفیت منابع، توان اکولوژیکی سرزمین ما را رنجور کرده است؛ به طبع آن امروز شاهد افت سطح آبهای زیرزمینی، فروچالهها و فرونشستها، آلودگی هوا و بویژه پدیده ناترازیهای انرژی هستیم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم بر ضرورت توجه ویژه به سند آمایش سرزمین تأکید داشت و بیان کرد: باوجود اینکه در توسعه قم و در سند آمایش سرزمین استان باید به سمت توسعه گردشگری، زیارتی، توسعه صنایع هایتک و صنایع دانشبنیان حرکت میشد، ولی توسعه انسانی، صنعتی و مهاجرتی افسارگسیخته به ظرفیت منابع استان فشار آورده است.
وی عنوان کرد: با بررسی چالشهای عدیده محیطزیستی استان و مطالعه تاریخچه ۲ دهه گذشته، تغییر کاربری را یکی از چالشهای بزرگ استان قم میدانیم. تغییر کاربری باغات و مراتع کشاورزی به کاربری زمینهای مسکونی که خود باعث گرمایش زمین میشود. پدیده تغییر کاربری و توسعه اینچنینی باعث گذر ابرهای بیحاصل از آسمان قم است.
محمدی استفاده بیحد و حصر از خودروهای شخصی را زیبنده قم ندانست و تصریح کرد: باتوجه بهاینکه استان قم ظرفیت لجستیکی و جادههای حملونقلی خوبی دارد شاهراههای زیادی از آن عبور میکند حتما باید حملونقل عمومی توسعه بیشتری پیدا میکرد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم اظهار داشت: طبق گزارشات میدانی که از نیروگاه و مدیریت بحران تهیه شد، به کیفیت خوب گازوئیل در استان اذعان کردند. مازوت سوزی در هر حالتی آلایندگی و میزان سولفور بسیار بالاتری از سوخت گازوئیل دارد.
وی افزود: در حوزه آلودگی هوا تعدادی منابع متحرک و ثابت داریم. منابع ثابت شامل منازل، کارخانهها و شهرکهای صنعتی و منابع متحرک شامل خودروها میشود. بر اساس سیاهه انتشار آلودگی هوای استان قم که توسط یک مرجع علمی تهیه شده، عامل اصلی و اول آلودگی هوای قم ترافیک است.
محمدی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون هوای پاک هر صنعتی برای استقرار، نیازمند دریافت مجوز از سازمان حفاظت محیطزیست است. چنانچه پروژه مذکور در رده بالای زیستی باشد قطعا گزارشات ارزیابی زیستمحیطی را هم به خود اختصاص میدهد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم با بیان اینکه میزان مصرف پلاستیک در کشور ما بیش از سرانه معمول است، اذعان کرد: بسیاری از پلاستیکهای زیر ۲۵ میکرون قابلیت بازیافت ندارند. پویشهای مختلفی طی سالیان اخیر در این زمینه انجام شده است. در آستانه بهار و تعطیلات نوروزی هستیم؛ با شروع مسافرتها پراکندگی بیش از حد پلاستیکها در حاشیه جادهها را شاهد هستیم.
وی بیان کرد: به مردم توصیه داریم، ضمن استفاده از وسایل جایگزین تجدیدپذیر و ثابت (کیسههای پارچهای) پلاستیکهای خود را در طبیعت، مراتع، جنگلها و رودخانهها رها نکنند و زبالههای خود را از طبیعت برگردانند و در باکسهای زباله شهری قرار دهند.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/