ضرورت درک شکاف تاریخیت و معاصریت در قم
ضرورت درک شکاف تاریخیت و معاصریت در قم

مسئول مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه گفت: ضرورت اندیشیدن به راهبری جهان جدید ایرانی بیش از پیش حس شده و جوانان اندیشمند غیرحوزوی در قم به درک شکاف تاریخیت و معاصریت رسیده‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از شهر نیوز، حجت‌الاسلام و المسلمین احمد آکوچکیان در نشست تخصصی شهرسازی و معماری اسلامی-ایرانی که در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد، با اشاره به چهار مقاله ارائه‌شده در این نشست، اظهار داشت: دو مقاله از این مجموعه، حاوی نگاه تازه‌ای به مسائل شهری قم بوده و خروجی آن‌ها نشان‌دهنده درک روشن‌تری از شکاف تاریخیت و معاصریت در این شهر است.

وی افزود: این مسئله که جوانان اندیشمند غیرحوزوی در قم به چنین درکی رسیده‌اند اتفاق مهمی است چراکه نشان می‌دهد ضرورت اندیشیدن به راهبری جهان جدید ایرانی بیش از پیش حس شده است.

مسئول مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه گفت: در حالی که همچنان بدنه سنتی حوزه علمیه قم میان تجدد و توسعه تمایزی قائل نمی‌شود این جوانان متوجه شده‌اند که معاصریت به معنای پیروی از الگوهای غربی نیست بلکه می‌تواند ریشه در فرهنگ و بوم هر ملت داشته باشد.

وی با تأکید بر مفهوم اختلال قدرت در مدیریت شهری، تصریح کرد: مشکل ما نبود قدرت نیست، بلکه اختلال قدرت است.

آکوچکیان ادامه داد: صندلی‌های مدیریتی صرفاً میان افراد جابه‌جا می‌شود در حالی که نقش اصلی را فرهنگ عمومی ایفا می‌کند و هنوز بسیاری از مدیران شهری درک نکرده‌اند که بازیگر اصلی قدرت نیستند بلکه فرهنگ عمومی و مشارکت اجتماعی است که تحولات را رقم می‌زند.

وی با اشاره به چالش‌های نظری در حوزه شهرسازی و مدیریت شهری گفت: ما همچنان از نظریه‌پردازی درباره معاصریت فرار می‌کنیم درحالی‌که بازخوانی پارادایم‌های فکری برای درک سکونتگاه‌های انسانی در بستر تاریخیت ضروری است.

مسئول مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه خاطرنشان کرد:هنوز خودآگاهی نظری ما نسبت به این مسئله شکل نگرفته و مدیران شهری، نخبگان فکری و حتی نخبگان اندیشه مدعی دین به این ضرورت واقف نشده‌اند.

وی با اشاره به نشست تخصصی پیش‌رو در اردیبهشت‌ماه، پیشنهاد کرد: پیش از ورود به بحث منظر شهری، باید مسئله شکاف تاریخیت و بحران معاصریت در قم مورد بررسی قرار بگیرد.

آکوچکیان افزود: درک این موضوع که چگونه می‌توان با حفظ هویت ایرانی-اسلامی، معاصریت را در شهرسازی رقم زد، مقدمه‌ای برای تمامی مباحث منظر شهری خواهد بود.