لزوم حمایت ملی برای حل معضل پارکینگ مسجد مقدس جمکران
لزوم حمایت ملی برای حل معضل پارکینگ مسجد مقدس جمکران

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به حضور حدود چهار میلیون زائر در ایام نیمه‌شعبان در قم گفت: رفع معضل پارکینگ‌های جمکران و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی نیازمند حمایت ملی است.

رضا خانه‌زاد یزدی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم با اشاره به اقدامات شهرداری قم در زمینه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و پارکینگ‌های جمکران در ایام نیمه‌شعبان، اظهار کرد: از چهار ماه گذشته برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای خدمت‌رسانی در این ایام آغاز و در همین راستا بیش از ۱۶۰ هکتار پارکینگ آماده‌سازی شد.

وی افزود: با این حال بسیاری از این پارکینگ‌ها موقت است و به دلیل مالکیت‌های شخصی امکان ایجاد زیرساخت‌های دائمی در آن‌ها وجود نداشت.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه شهرداری قم هر ساله پیگیر حل معضل پارکینگ‌های جمکران بوده است، گفت: این موضوع نیازمند همکاری و حمایت دولت است، زیرا تأمین منابع مالی مورد نیاز برای احداث پارکینگ‌های دائمی مستلزم هماهنگی‌های کلان است.

خانه‌زاد یزدی ادامه داد: استاندار قم وعده داده است که سال آینده بخشی از این پارکینگ‌ها به فضاهای دائمی تبدیل و زیرساخت‌های مناسب‌تری برای شهروندان، مجاوران و زائران فراهم می‌شود.

وی با اشاره به حجم بالای زائران در ایام نیمه‌شعبان عنوان کرد: طبق آمار منتشرشده از سوی استانداری حدود چهار میلیون زائر در نیمه شعبان به قم سفر می‌کنند که با توجه به ظرفیت‌های موجود، ارائه خدمات کامل و بدون مشکل در این مقیاس دشوار است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه این موضوع در سطح ملی مطرح است و نیازمند عزم و برنامه‌ریزی ملی نیز خواهد بود، عنوان کرد: شهرداری قم بارها درخواست اختصاص زمین‌های ملی برای احداث پارکینگ‌های مناسب را ارائه کرده است، تاکنون مطالبه شهرداری بیش از ۲۰۰ هکتار زمین بوده و حتی جانمایی این زمین‌ها در سطح استان مصوب شده است.

خانه‌زاد یزدی اضافه کرد: شهرداری بارها درخواست کرده است که بخشی از این زمین‌های ملی به شهرداری اختصاص پیدا کند تا امکان تملک، آسفالت و تجهیز پارکینگ‌های دائمی فراهم شود.

وی با اشاره به توسعه حمل‌ونقل عمومی در این ایام گفت: سال گذشته ۸۰ دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی زائران در بلوار پیامبر اعظم مستقر شد، اما سال جاری این تعداد به بیش از ۲۰۰ دستگاه افزایش پیدا خواهد کرد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم تاکید کرد: اگر مسیرهای اختصاصی حمل‌ونقل عمومی باز باشد خدمات‌رسانی بهتری ارائه خواهد شد، اما به دلیل ملاحظات امنیتی و سایر محدودیت‌ها، امکان استفاده از همه ظرفیت‌ها وجود ندارد.

خانه‌زاد یزدی با اشاره به بهبود عملکرد ناوگان حمل‌ونقل عمومی در مقایسه با سال گذشته عنوان کرد: گزارش‌های بازرسان نشان می‌دهد که وضعیت سال جاری نسبت به سال قبل بهبود قابل‌توجهی داشته و پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در خدمت‌رسانی به زائران لحاظ شده است.

وی اضافه کرد: ناوگان اتوبوسرانی شهرداری قم از ظهر پنجشنبه تا بامداد شنبه به‌صورت مستمر در حال فعالیت بوده است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم درباره چالش‌های تخلیه جمعیت پس از پایان مراسم در مسجد مقدس جمکران اظهار کرد: زمانی که حدود چهار میلیون زائر به‌طور هم‌زمان در یک منطقه حضور پیدا می‌کنند، خروج آن‌ها از محل پس از پایان مراسم، حتی با برنامه‌ریزی‌های گسترده دشوار خواهد بود و نیازمند توجه ویژه به پیک جمعیتی و ظرفیت‌های محلی است.

خانه‌زاد یزدی با اشاره به تمهیدات انجام‌شده برای جابه‌جایی زائران گفت: مسیر بین پل بسیج تا میدان آل‌یاسین که حدود پنج کیلومتر طول دارد، با ۲۰۰ دستگاه اتوبوس پوشش داده شده است.

وی افزود: هر اتوبوس ۱۲ متر طول دارد و در صورت قرارگیری پشت سر هم، حدود سه کیلومتر از مسیر پوشش داده شده، در مجموع امکاناتی که در این مسیر فراهم شده است متناسب با ظرفیت‌های موجود است و تلاش می‌شود تا بهترین سطح خدمت‌رسانی به زائران ارائه شود.