تشکر آیت‌الله اعرافی ازرئیس‌جمهور بابت توجه به آموزش‌وپرورش
تشکر آیت‌الله اعرافی ازرئیس‌جمهور بابت توجه به آموزش‌وپرورش

مدیر حوزه‌های علمیه با تشکر از رئیس‌جمهور بابت توجه ویژه به آموزش و پرورش، گفت: اختصاص جلسات هفتگی به آموزش و پرروش، نشان‌دهنده اهمیت این مسئله است. برای رشد فرهنگ در جامعه باید سه ضلع مدرسه، حوزه و دانشگاه مورد توجه قرار گیرد که مدرسه در راس است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی در دیدار با استاندار، نماینده ولی فقیه و نماینده خبرگان رهبری در استان هرمزگان اظهار داشت: ۷۲مین سفر استانی خود را در آذربایجان شرقی با برنامه‌های فشرده به پایان رساندیم و امیدواریم این سفر نتایج و برکات خوبی داشته باشد. سفرهای معکوس نیز به طور مداوم در حال انجام است و در آن‌ها با بزرگان استان و حوزه قم ملاقات‌هایی ترتیب می‌یابد.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: نظام‌های آموزشی، پژوهشی و تبلیغی حوزه‌ها براساس برنامه‌های تحولی پنج ساله و تقسیم‌بندی‌های سالانه طراحی شده‌اند و امسال سال‌های متوالی از اجرای موفق آن‌هاست. براساس این برنامه‌های تحول، مرکز مدیریت حوزه علمیه هرمزگان می‌تواند با توجه به شرایط استانی، برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت خود را طراحی و اجرا کند.

آیت‌الله اعرافی نگاه ویژه مرکز مدیریت به استان‌ها را محوری عنوان کرد و گفت: در طرح تحولی حوزه‌ها، بسیاری از امور مانند دروس سطوح عالی، خارج فقه و اصول، رشته‌های تخصصی، آموزش‌های مهارتی و تبلیغی به استان‌ها واگذار شده است. مرکز مدیریت حوزه علمیه هرمزگان باید به این مسائل توجه ویژه‌ای داشته باشد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه پیشنهاد داد که بر اساس برنامه‌های ابلاغی، در نیمه اول سال ۱۴۰۴، برشی از برنامه پنج‌ساله دوم را با همکاری دفتر برنامه‌ریزی و نظارت مرکز مدیریت حوزه و تشکیل شورای علمی در استان با حضور نخبگان، به‌طور متناسب با آمایش سرزمینی تدوین کنید. این برنامه می‌تواند به صورت فرا‌نهادی و مشترک میان نهادهای حوزوی، تبلیغی و فرهنگی باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: برنامه پنج‌ساله دوم دو بعد دارد؛ بخشی که به‌طور مستقیم به درون حوزه اشاره دارد، مانند رشته‌های علمی و گروه‌های پژوهشی، و بخشی که به مسائل فرهنگی و تبلیغی مربوط می‌شود و به دیگر دستگاه‌ها مرتبط است.

آیت‌الله اعرافی خطاب به استاندار و نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان تأکید کرد: لازم است به مسائل حوزه علمیه در استان‌ها و شهرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود؛ حوزه‌ها باید متناسب با نیازهای منطقه گسترش یابند و مرکز مدیریت حوزه نیز از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در کنار شما خواهد بود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه به طرح قرارگاه مسجد اشاره کرد و گفت: این طرح با همکاری حوزه‌های علمیه خواهران و برادران، سازمان تبلیغات و دیگر نهادهای مرتبط، زیر نظر حوزه علمیه و با مشارکت استانداری، در سطح استان و بدون هیچ‌گونه تحکم اجرایی خواهد شد. راه‌اندازی اردوهای فرهنگی، متناسب با شرایط جغرافیایی منطقه، می‌تواند الگویی در سطح کشور باشد.

وی به توافق‌نامه‌های همکاری مرکز مدیریت حوزه با سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها اشاره کرد و افزود: تاکنون بیش از یکصد توافق‌نامه منعقد شده است، اما آنچه برای ما اهمیت دارد، توافق‌نامه‌ای است که منجر به تشکیل کارگروه مشترک و برنامه پنج‌ساله شود. نمونه‌ای از این همکاری‌ها، توافق حوزه با وزارت آموزش و پرورش است که هفته گذشته برنامه پنج‌ساله دوم آن امضا شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تشکر از رئیس‌جمهور بابت توجه ویژه به آموزش و پرورش، تصریح کرد: اختصاص جلسات هفتگی به موضوع آموزش و پرورش، نشان‌دهنده اهمیت این مسئله است. برای رشد فرهنگ در جامعه، باید سه ضلع مدرسه، حوزه و دانشگاه مورد توجه قرار گیرد و آموزش و پرورش در رأس این‌هاست.

مدیر حوزه‌های علمیه همچنین به تقسیم‌بندی‌های جدید در طرح تحولی حوزه اشاره کرد و گفت: در طرحی جدید که به زودی ابلاغ خواهد شد، منطقه‌ای جدید متشکل از چند استان مرزی، از جمله کردستان و هرمزگان، با نگاه ویژه و برنامه‌ای خاص برای مناطق مرزی، به طرح تحولی اضافه خواهد شد. با توجه به مشترکات این مناطق میان شیعیان و اهل سنت، تقویت تعامل میان حوزه‌های علمیه شیعه و اهل سنت ضروری است؛ چرا که در این زمان که دشمنان در تلاش برای تفرقه‌افکنی هستند، این تعامل می‌تواند بسیار مؤثر و گره‌گشا باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/