آیت‌الله اعرافی:تعامل حوزه‌های علمیه قم و نجف باید تقویت شود
آیت‌الله اعرافی:تعامل حوزه‌های علمیه قم و نجف باید تقویت شود

مدیر حوزه های علمیه کشور در جلسه شورای سیاست‌گذاری کنگره امناء الرسل که با هدف بررسی آینده فعالیت‌های علمی و فرهنگی حوزه‌ها، تقویت ارتباطات علمی میان نهادهای حوزوی و … برگزار شد، بر تقویت تعامل حوزه های علمیه قم و نجف تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم،  در جلسه شورای سیاست‌گذاری کنگره امناء الرسل که با حضور آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه برگزار شد، بر تقویت تعامل حوزه‌های علمیه قم و نجف تاکید شد.

این نشست با هدف بررسی آینده فعالیت‌های علمی و فرهنگی حوزه‌ها، تقویت ارتباطات علمی میان نهادهای حوزوی و ارائه چشم‌اندازهای جدید برای آینده حوزه‌های علمیه ایران و جهان اسلام برگزار شد.

آیت‌الله اعرافی در این جلسه با اشاره به ساختار شورای سیاست‌گذاری امناءالرسل، گفت: این مجموعه شامل نهادهای حوزوی و فرهنگی مرتبط با حوزه است که شورای اصلی و دبیرخانه آن را تشکیل می‌دهند. این ساختار نیازمند مطالعه و بررسی دقیق است.

مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: این شورا به‌عنوان نهاد اصلی هماهنگ‌کننده فعالیت‌های علمی و پژوهشی در نظر دارد با ایجاد سازوکارهای نوین، همگرایی بیشتری میان حوزه‌های علمیه در ایران و سایر نقاط جهان اسلام برقرار سازد.

وی همچنین از راه‌اندازی دبیرخانه‌ای برای بزرگداشت چهره‌های برجسته حوزوی و برگزاری مراسم‌هایی با هدف تقویت تقریب میان حوزه‌های قم و نجف خبر داد و بر لزوم تقویت تعامل علمی و فرهنگی میان این دو حوزه تأکید کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه همچنین از اجرای برنامه‌های علمی در راستای تحکیم جایگاه حوزه‌های علمیه در جهان اسلام خبر داد و اظهار کرد: همایش یکصد سالگی بازتأسیس حوزه علمیه قم روزهای ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

در این همایش پیام مقام معظم رهبری قرائت خواهد شد. این برنامه‌ نه تنها به معرفی آثار علمی حوزه‌های علمیه ایران خواهد پرداخت، بلکه در راستای توسعه و معرفی جایگاه علمی و فرهنگی این حوزه‌ها در سطح بین‌المللی نیز مؤثر خواهد بود.

آیت‌الله اعرافی در ادامه بر اهمیت توسعه تعامل حوزه‌های علمیه قم و نجف و تقویت پیوندهای علمی و فرهنگی میان این دو حوزه تأکید و در این زمینه از شخصیت های تأثیرگذار در این عرصه یاد کرد که نقش کلیدی در ارتقای روابط علمی و فکری میان حوزه‌های علمیه قم و نجف داشته و دارند. یکی از این شخصیت‌ها شهید سید حسن نصرالله است که در عین برخورداری از جایگاه علمی برجسته، در ایجاد پیوندهای فکری و فرهنگی میان حوزه‌های علمیه قم و نجف نقش مؤثری ایفا کرد.

آیت‌الله اعرافی اظهار داشت: گسترش تعاملات نیازمند طرح‌ها و برنامه‌های دقیق‌تر است و در عین حال برخی از شخصیت های تاثیرگذار حوزوی هنوز شناسایی نشده‌اند که این کنگره می‌تواند فرایند شناسایی آن‌ها را فراهم کند.

آیت‌الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز در ادامه جلسه، بر لزوم تعیین وظایف و مأموریت‌های نهادهای حوزوی در برگزاری کنگره امناء الرسل تأکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت تعیین وظایف هر نهاد در این کنگره، گفت: وظایف و مأموریت‌های هر یک از دستگاه‌ها مشخص شود. متکفل این امور باید حوزه‌های علمیه قم و نجف باشند، لذا نیاز به یک تقسیم کار منظم در راستای برگزاری هرچه بهتر کنگره‌های علمی و فرهنگی احساس می شود.

حجت الاسلام والمسلمین اختری هم بر اهمیت تدوین یک برنامه جامع و چندمرحله‌ای برای بزرگداشت شهید سید حسن نصرالله تأکید کرد. و خواستار هماهنگی‌های بین‌المللی و رسانه‌ای برای برگزاری هرچه مؤثرتر این برنامه‌ها شد.

وی همچنین پیشنهاد تولید یک فیلم سینمایی فاخر درباره شهید سیدحسن نصرالله را مطرح کرد و گفت: در دستور کار خود قرار دهیم که یک فیلم فاخر و حرفه‌ای درباره این شهید تولید شود و از این امر پشتیبانی‌های لازم به عمل آید.

حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی؛ رئیس جامعه المصطفی العالمیه هم بر لزوم دقت در سیاست‌گذاری‌ها و تقسیم کار در برگزاری کنگره تأکید کرد و گفت: توسعه بی‌رویه مسئولیت‌ها ممکن است اجرای برنامه‌ها را با چالش جدی مواجه کند.

وی بر ضرورت تمرکز بر پیوند علمی و محتوایی میان حوزه‌های جهان تشیع تأکید کرد و افزود: قرار نیست که تمامی کارهای مهم را ما به تنهایی انجام دهیم، بلکه باید برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم تا هر بخش به‌صورت تخصصی و هدفمند پیش برود.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسکندری؛ دبیر کنگره امناءالرسل نیز بر لزوم برگزاری دقیق و تخصصی این رویداد تأکید کرد و گفت: کنگره شهید سیدحسن نصرالله پس از سالگرد تدفین ایشان برگزار خواهد شد و لازم است که این رویداد با برنامه‌ریزی دقیق و سطح علمی بالا پیش برود. در ادامه نیز کنگره های آیت الله العظمی صافی گلپایگانی و آیت الله شهرستانی(ره) برگزار خواهد شد.

وی همچنین بر ضرورت کار مشترک میان نهادهای مختلف در این زمینه و تقسیم‌بندی مناسب وظایف تأکید کرد و افزود: کنگره امناءالرسل باید یک کار مشترک میان نهادهای مختلف باشد تا همه ارکان مرتبط به‌ درستی ایفای نقش کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسکندری در پایان تصریح کرد که تقسیم‌بندی دقیق وظایف می‌تواند به کاهش هزینه‌های برگزاری کنگره و تسهیل فرآیند اجرایی آن کمک کند.

جلسه شورای سیاست‌گذاری امناء الرسل بر لزوم همگرایی و تعامل بیشتر میان حوزه‌های علمیه قم و نجف، برگزاری کنگره‌های علمی و فرهنگی تأکید کرد. همچنین، ضرورت تدوین استراتژی جامع، تقسیم کار مناسب و دقت در سیاست‌گذاری‌ها برای جلوگیری از موازی‌کاری و هزینه‌های اضافی مطرح شد.

در این نشست همچنین بر اهمیت معرفی مفاخر حوزوی و تولید آثار علمی و سینمایی در راستای شناساندن چهره‌های برجسته و تأثیرگذار حوزوی تأکید شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/