مدیرکل هواشناسی قم گفت: هواشناسی از مدتها قبل مجهز به دولت الکترونیک است. هر سال بیش از ۵ میلیون داده هواشناسی در استان تولید میشود که مورد استفاده دانشجویان، اساتید دانشگاه، محققین و مهندسین مشاور قرار میگیرد.
مهران حیدری در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، اظهار داشت: هواشناسی از مدتها قبل مجهز به دولت الکترونیک است. هر سال بیش از ۵ میلیون داده هواشناسی در استان تولید میشود که مورد استفاده دانشجویان، اساتید دانشگاه، محققین و مهندسین مشاور قرار میگیرد.
وی با تأکید براینکه پل ارتباطی ما سایت هواشناسی استان و وبسایت هواشناسی کشوری است، گفت: جامعه دانشگاهی و همچنین عموم مردم میتوانند به جهت دریافت دادههای هواشناسی از طریق وبسایت https://data.irimo.ir/ اقدام کنند.
مدیرکل هواشناسی قم اهمیت هواشناسی را در زمینه تصمیمسازی دانست و بیان کرد: یکی از پارامترهای بسیار مهم در زندگی ما موضوع آب و هوا است. کما اینکه در یک سفر کوتاه داخل استانی نیز باید به وضعیت هواشناسی توجه ویژه داشت.
وی از تأثیرگذاری هواشناسی بر تصمیمگیری مسئولین گفت و عنوان کرد: مسئولین در تصمیمگیریهای کوتاه مدت و بلند مدت از جمله مباحث عمرانی میتوانند از آرشیو دادههای هواشناسی وضعیت را رصد کنند.
حیدری دادههای هواشناسی را سرمایه حال و آینده مسئولین دانست و تصریح کرد: بر اساس اطلاعات هواشناسی برنامهریزیهای توسعه استان شکل میگیرد.
مدیرکل هواشناسی قم پایشگری را یکی از وظایف سازمان هواشناسی دانست و گفت: پایشگری، پیشبینی، هشدار دهندگی و کارشناسی از عمده وظایف سازمان هواشناسی است. بر اساس این وظایف پیشگیری دربرابر بسیاری از بحرانهای آینده اتفاق میافتد.
وی پیشبینیهای هواشناسی را ۳ دسته تعریف کرد و افزود: پیشبینیهای هواشناسی شامل کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است. پیشبینیهای کوتاه مدت ما در بازه ۳ روزه تا ۹۵ درصد صحت دارد.
حیدری در زمینه پیشبینیهای میان مدت هواشناسی بیان کرد: پیشبینیهای میان مدت در بازه ۲ هفته انجام میشود که بیش از ۸۰ درصد صحت دارد و ویژه تصمیمسازانی است که اقدامات بلند مدت دارند.
مدیرکل هواشناسی قم بیان کرد: پیشبینیهای بلند مدت یا فصلی توسط مرکز ملی اقلیم و پژوهشگاه سازمان ملی هواشناسی کشور صادر میشود که در راستای تصمیمگیریهای بلند مدت و فصلی کمک میکند و بیش از ۶۵ درصد صحت دارد.
وی خاطرنشان کرد: از سالها پیش یکی از امکانات هواشناسی استان که سامانه هشدار سیل و یک شبکه پیوسته دادهبرداری در سطح استان قم ایجاد شده است. درحال حاضر ۱۱۰ ایستگاه فعال هواشناسی در سطح استان داریم.
حیدری درباره ویژگیهای ۱۱۰ ایستگاه هواشناسی، عنوان کرد: بخشی از ایستگاههای هواشناسی استان دیتا لاگر بارانسنج هستند به صورت خودکار در هر ۱۰ دقیقه با دقت و صحت بالا دادهبرداری میکنند. این شبکه در اکثر مناطق استان فعال است.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/