احیای هویت تاریخی قم با الزام کاربرد نمای آجری
احیای هویت تاریخی قم با الزام کاربرد نمای آجری
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: شهرداری قم با هدف حفظ هویت تاریخی و بومی شهر، ضوابط خاصی برای نمای ساختمان‌ها در هسته مرکزی این شهر تدوین کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، شهرداری قم با هدف حفظ هویت تاریخی و بومی شهر، ضوابط خاصی برای نمای ساختمان‌ها در هسته مرکزی این شهر تدوین کرده است. بر اساس این دستورالعمل، که از سال ۹۳ توسط کمیسیون ماده ۵ استان و با همکاری شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی تدوین شده، استفاده از آجر در ۶۰ درصد نمای ساختمان‌های این محدوده الزامی است.

مجید متین‌فر؛ معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم، با اشاره به اهمیت این موضوع اظهار کرد: سیما و منظر شهری شامل اجزای مختلفی از جمله نماهای ساختمانی، مبلمان شهری و تابلوهای تبلیغاتی است که تأثیر بسزایی در هویت بصری شهر دارند.

وی افزود: آجر نه‌تنها به عنوان یکی از مصالح اصلی ساخت‌وساز در قم شناخته می‌شود، بلکه به دلیل ارتباط با بافت تاریخی شهر، در دستورالعمل‌های شهری مورد تأکید قرار گرفته است. کوره‌های قدیمی جاده کاشان و کیفیت بالای آجر تولیدی قم، این شهر را به یکی از قطب‌های این صنعت در سطح داخلی و بین‌المللی تبدیل کرده است.

متین‌فر با اشاره به تشکیل کمیته‌های نمای شهری از سال ۹۹ برای نظارت بر اجرای این ضوابط در مناطق هشتگانه قم تصریح کرد: محدوده هسته مرکزی شهر که شامل حرم مطهر حضرت معصومه (س)، منطقه معصومیه و بخش‌هایی از مناطق ۱ و ۳ است، دارای ضوابط ویژه‌ای در حوزه نما است. در این محدوده، علاوه بر الزام به استفاده از آجر، رعایت اصول حفاظتی و مرمتی برای بافت تاریخی شهر نیز ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: ۳۱۵ هکتار از محدوده شهر قم به عنوان بافت تاریخی مصوب شده که نیازمند حفاظت و بازسازی با اصول مشخصی است. از این رو، طرح‌های نمای این محدوده برای بررسی بیشتر به شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان ارجاع داده می‌شود تا پس از دریافت نظر مشورتی، در کمیته‌های نما مطرح و تصویب شود.

معاون شهردار قم تأکید کرد: این اقدامات گامی مؤثر در جهت حفظ هویت تاریخی و معماری اصیل شهر قم خواهد بود.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : خبرگزاری تسنیم از قم