تولید ۴ هزار اثر علوم انسانی و اسلامی در حوزه علمیه قم
تولید ۴ هزار اثر علوم انسانی و اسلامی در حوزه علمیه قم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری برنا از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در افتتاحیه چهارمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی که در سالن همایش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه اسلام دینی تمدن ساز است، گفت: دین اسلام از درون اندیشه قرآنی […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری برنا از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در افتتاحیه چهارمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی که در سالن همایش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه اسلام دینی تمدن ساز است، گفت: دین اسلام از درون اندیشه قرآنی و وحیانی نشأت گرفته و می‌تواند عرصه زندگی بشر را تأمین کند.

وی با اشاره به اینکه تمدن اسلامی پذیرنده و پالایشگر تمدن‌های دیگر است، اظهار کرد: هرچند اندیشه‌های قرآنی و وحیانی از همان ابتدای تاریخ اسلام در ریل درست خود جای نگرفت اما به طور نسبی توانسته است با نیازهای روزآمد بشر سازگاری و همراهی داشته باشد.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه با تأکید بر اینکه اسلام همراهی، تحول‌گرایی و نگاه توسعه‌ای به زندگی و تمدن‌های بشری دارد، گفت: تمدن اسلامی پیوست و تعلیقه زندگی بشر نیست بلکه می‌تواند با ورود به آن حیات بشر را عمق، معنا و هدف ببخشد.

وی با طرح این مطلب که اندیشه دینی و الهی می‌تواند ۱۵ تئوری و تصویر برای علم انسانی فراهم کند، افزود: اندیشه دینی و فلسفه الهی می‌تواند در مبادی و مبانی علم، متدولوژی و نقشه علمی، گزاره‌ها و ساختار علمی، روشمند سازی زیست مسلمانان در علوم مدرن امروز دخالت مؤثر و معنادار داشته باشد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه در ارتباط میان علوم انسانی و علوم اسلامی در دوره‌های مختلف دچار افراط و تفریط شده‌ایم، اظهار کرد: واقعیت این است که بروکراسی‌های جاری و اداری کمتر اجازه می‌دهد تا تحقیقات علمی در حوزه دینی شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه باید فقه معاصر را در برنامه‌های حوزه‌های علمیه و طلاب دینی نهادینه کنیم، گفت: بیش از ۵۰ باب فقهی در مناسبت‌های مختلف مرتبط با زندگی بشر و حوزه‌های مختلف علوم انسانی مطرح است و باید آن را جاری کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه در سال‌های اخیر بیش از ۴ هزار اثر در حوزه‌های علوم اسلامی – انسانی در حوزه علمیه مطرح و تألیف شده است، گفت: در نظر داریم تا اواخر سال ۹۷ این آثار را پس از ارزیابی و پالایش‌های فنی و محتوایی به ویترین حوزه علمیه اضافه کنیم.

آیت الله اعرافی با تأکید بر اینکه به یک اجتهاد جامع تمدن ساز در جامعه نیاز داریم، گفت: توسعه مرزهای اندیشه و کلامی، ابواب مختلف و معاصر فقهی و مرزهای اخلاقی و دینی از جمله وظایف مهم و اساسی متولیان و فرهیختگان حوزوی است.

وی با اشاره به اینکه دانشجویان نخبه علوم انسانی سرمایه‌های بزرگی برای کشور محسوب می‌شوند، گفت: ارتباط میان نخبگان حوزوی و دانشگاهی می‌تواند قلمرو و آفاق جدیدی را برای حل مسائل اساسی علوم انسانی کشور فراهم کند.