افزایش ۲۵ درصدی عوارض ساختمانی در شورای شهر قم تصویب شد
افزایش ۲۵ درصدی عوارض ساختمانی در شورای شهر قم تصویب شد

اعضای شورا شهر قم در جلسه امروز شورا پس از بیان دیدگاه‌های خود درباره بودجه سال آینده شهرداری قم، پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه را مبنی بر افزایش ۲۵ درصدی در تعرفه بهای خدمات و عوارض شهرداری قم در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال جاری را تصویب کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از شهر نیوز، مسئله تعرفه بهای خدمات و عوارض ساخت و ساز در سال ۱۴۰۳ امروز _ دوشنبه هشتم بهمن_ در یکصد و پنجاه و دومین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید زین‌الدین برگزار شد، در قالب لایحه ارسالی از سوی شهرداری قم با موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این لایحه شامل عوارض مشاغل، عوارض ساختمانی، تعرفه‌های جرایم ساخت و ساز و دیگر شاخص‌هایی بود که در مجموع بخش مهمی از بودجه نقدی شهرداری‌ها را در بر می‌گیرد پیشنهاد شهرداری قم برای افزایش عوارض ساخت و ساز در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال جاری ۳۵ درصد بود.

این در حالی است که تعرفه مجاز عوارض ساختمانی برای شهرداری‌ها ۸/۳۶ درصد پیش بینی و پیشنهاد شده است.

کاهش عوارض نباید به بودجه لطمه بزند

محسن محرری، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم در این جلسه اظهار کرد: نرخ پیشنهادی رشد عوارض ۲۵ تا ۳۰ درصد منطقی و کمتر از میزان تعیین‌شده توسط وزارت کشور است.

وی گفت: این رشد برای حمایت از شهروندان، به‌ویژه ساکنان هسته مرکزی شهر، باید به‌تدریج انجام شود تا فرهنگ‌سازی و همراهی عمومی تضمین شود.

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم تاکید کرد: هر یک درصد کاهش در تعرفه‌ها، منجر به ۵۰ میلیارد تومان کاهش درآمد شهرداری خواهد شد و نباید این کاهش به بودجه لطمه بزند.

یکی از استدلالات مخالفان افزایش ۳۵ درصدی تعرفه عوارض و بهای ساختمان، گران شدن مسکن و ساخت و ساز بود که مجید اخوان، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اهمیت توجه به واقعیت‌ها در تدوین بودجه گفت: مسئله میزان افزایش تعرفه عوارض و بهای خدمات باید کارشناسی شده و بر مبنای تراز بودجه بررسی شود. وی افزود: در مسئله ساخت و ساز عوامل مختلفی از جمله قیمت زمین و مصالح مؤثر هستند و کاهش ۳۵ یا ۲۵ درصدی عوارض ساخت و ساز به میزان قابل توجهی در قیمت تمام شده ساختمان تغییر ندارد.

۶ هزار میلیارد بودجه عمرانی برای سال آینده

مجید محمدرضا خانی، معاون برنامه ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم در خصوص منابع و مصارف بودجه سال آینده اظهار کرد: شهرداری قم بودجه‌ای ۲۱ هزار میلیارد تومانی پیش‌بینی کرده که حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان آن نقدی است.

وی با اشاره به اهمیت درآمدهای ناشی از عوارض و ارزش افزوده و حساسیت مسئله درآمدهای نقدی شهرداری در تأمین بودجه جاری و اجرای پروژه‌ها، گفت: حدود ۷ هزار میلیارد تومان از این بودجه برای پروژه‌های عمرانی تخصیص خواهد یافت.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم درخواست کرد: تعرفه‌های پیشنهادی شهرداری با حداقل کاهش تصویب شوند تا تأمین هزینه‌ها تضمین شود.

کاهش تعرفه عوارض شهرداری را با مشکل مواجه می‌کند

نرجس نیازمند رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم در ادامه اظهار کرد: تعادل میان افزایش بودجه و عوارض باید حفظ شود.

وی افزایش تعرفه عوارض ساختمانی را حداقل ۳۰ درصد اعلام کرد و گفت: کاهش بیش از این میزان، شهرداری را در پرداخت حقوق، مزایا، و مطالبات شهروندان با مشکل مواجه خواهد کرد.

پیش بینی افزایش هزینه‌های جاری در سال آینده

مهرداد توکلی مقدم، معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم با اشاره به برنامه‌ریزی شهرداری برای سال ۱۴۰۴ بیان کرد: طی این برنامه، شهرداری موفق شده سهم هزینه‌های جاری را در حدود ۱۷ تا ۲۰ درصد حفظ کند.

وی با اشاره به بخشنامه‌های دولتی مبنی بر افزایش حقوق و مزایا در روزهای میانی سال افزود: پیش‌بینی می‌شود که هزینه‌های جاری سال آینده افزایش قابل‌توجهی حتی نسبت به بودجه پیش بینی شده خواهند داشت.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم با اشاره به اهمیت ایجاد تعادل در در آمد و هزینه، پیشنهاد داد تا نرخ پیشنهادی ۳۵ درصدی شهرداری قم برای حفظ عملکرد مالی تصویب شود.

لزوم توجه به شاخص‌های تعدیل هزینه‌ها در بودجه

عباس حلوایی زاده، معاون فنی و عمرانی شهرداری قم با اشاره به افزایش قابل‌توجه قیمت‌ها در حوزه پروژه‌های عمرانی، از جمله قیر و میلگرد اظهار داشت: هزینه ساخت پروژه‌هایی مانند تقاطع‌های غیر همسطح اکنون به بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

وی افزود: شاخص‌های تعدیل هزینه‌ها نیز در حال افزایش است و لازم است تا به این موارد در بودجه توجه شود.

در این جلسه اعضای شورا و معاونان شهرداری قم دیدگاه‌های خود را پیرامون ضرورت این افزایش، تأثیرات آن بر بودجه شهرداری، و تبعات اقتصادی آن ارائه کردند و در پایان پس از بررسی‌های لازم پیشنهاد رأی کمیسیون برنامه بودجه با افزایش ۲۵ درصدی در عوارض ساختمانی به تصویب رسید.