صادرات ۲۰ درصد فرش دستباف کشور از استان قم
صادرات ۲۰ درصد فرش دستباف کشور از استان قم

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان استان قم گفت: ۲۰ درصد از صادرات فرش دستباف کشور به استان قم تعلق دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، ابوالفضل صادقی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: فرش قم دارای نشان تجاری و شهرت جهانی است و فرش تولیدی تمام ابریشم قم قدمتی ۱۱۰ ساله دارد.

وی با بیان اینکه البته فرش بافی در قم قدمت زیادی دارد گفت: در یک قرن اخیر، فرش تولیدی قم رو به هنری شدن و تولید انبوه رفت که با نظر کارشناسان دنیا، این کالا یکی از بهترین و گرانبهاترین فرش های تولیدی در جهان به شمار می آید.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان استان قم با بیان این که هم اکنون حدود ۴۰ هزار دار قالی در استان قم فعال است افزود: کارفرمایان این استان علاوه بر قم، در ۱۵ استان مختلف کشور نیز توانسته اند ایجاد شغل کنند که البته ایجاد شغل در این حوزه به مراتب بار مالی کمتری نسبت به حوزه های صنعت و یا کشاورزی دارد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان استان قم با بیان این که سالانه ۳۵ هزار مترمربع فرش دستباف در این استان توسط بافندگان تولید می‌شود گفت: بیش از ۹۰ درصد فرش دستباف تولیدی قم، فرش ابریشم است.

صادقی با اشاره به این که ۲۰ درصد از صادرات فرش دستباف کشور به استان قم تعلق دارد گفت: این استان ظرفیت های بسیار بالایی در تولید فرش دستباف دارد که با کار کارشناسی و نگاه دقیق به فرش و حمایت های بیشتر، می توان تولید فرش در قم را افزایش داد.

وی با بیان این که برخی از مشکلات منجربه کاهش تولید و کاهش بافندگان شده است تصریح کرد: حل مشکل واردات مواد اولیه، تعرفه، رفع تعهدات ارزی و برگشت فرش های مرجوعی از خارج از کشور، انتظار ما از مسوولان است که امیدواریم با تلاش آنها بتوانیم مشکلات در راه تولید فرش را کاهش داده و به نقطه مطلوب در تولید این کالای هنری و فرهنگی، دست یابیم.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان استان قم مسائل مربوط به بیمه تامین اجتماعی بافندگان را نیز یکی دیگر از مشکلات بر سر راه تولید فرش برشمرد و گفت: هم اکنون سه هزار و ۶۱۵ بافنده بیمه شده در استان قم فعالیت می کنند که باید از بافندگانی که مشکلاتی در زمینه بیمه تامین اجتماعی دارند حمایت کرد.

صادقی همچنین به بیان برخی از فعالیت های اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان استان قم اشاره کرد و گفت: آموزش، اطلاع رسانی، ایجاد پل ارتباطی بین صنعت، بازار و دانشگاه، ایجاد مرکز رشد با کمک پارک علم و فناوری استان، برگزاری کلاس های آموزشی در دانشگاه ها و اقدام هایی در حوزه دانش بنیان، از جمله این موارد است که البته با تلاش بیشتر و حمایت های هرچه بیشتر دولت می توان به تولید فرش در قم کمک شایانی کرد.

وی در ادامه به هجدهمین نمایشگاه فرش دستباف استان قم که طی روزهای دوم تا ششم بهمن ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان برگزار شد، اشاره کرد و افزود: ۱۰۴ غرفه دار از استان های قم، اصفهان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویر احمد و خراسان رضوی در این نمایشگاه حضور یافتند.

صادقی با بیان این که تجار و مهمانان ویژه ای از کشورهای روسیه، امارات، ترکیه، کانادا و سفرای مالزی و نیجریه در ایران نیز از این نمایشگاه بازدید کردند گفت: این دوره از نمایشگاه نسبت به سال های قبل با رشد کمی و کیفی بالایی مواجه بود به طوری که به زعم کارشناسان، یکی از بهترین نمایشگاه هایی بود که در کشور برگزار شد.

وی اضافه کرد: تولیدکنندگان قم و کشور در این نمایشگاه با تولیدات فاخر خود که ترکیبی از اصالت و سبک های مدرن و روز دنیا بود توانستند تولیدات خود را در معرض دید قرار دهند که منجربه رضایت بازدیدکنندگان شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/