مهارت‌آموزی و اشتغال‌زایی برای زندانیان در قم
مهارت‌آموزی و اشتغال‌زایی برای زندانیان در قم

مدیرکل زندان‌های استان قم گفت: امروز در استان قم بیش از ۱۵۰۰ نفر زندانی داریم که در ۳ بخش اشتغال دارند؛ اشتغال نشسته، کارگاهی و اعزام به کار.

حجت‌الاسلام حسین بنیادی در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، درباره ظرفیت استانی به جهت درآمدزایی زندانیان و کمک به خانواده‌های آن‌ها اظهار داشت: ما به موازات برنامه‌های فرهنگی که برای زندانیان داریم، برای حرفه آموزی و اشتعال آن‌ها نیز برنامه‌هایی را انجام می‌دهیم. در این راستا مسؤلان فنی و حرفه‌ای استان و کشور همراه ما هستند. 

وی تصریح کرد: با تفاهم‌نامه‌های خوبی که با سازمان زندان‌ها و سازمان فنی و حرفه‌ای استان و کشور انجام شده، امسال بیش از ۸۰۰ نفر از زندانیان در سطح استان گواهینامه رسمی از فنی و حرفه‌ای استان کسب کرده‌اند.

بنیادی گفت: مربیان فنی و حرفه‌ای در داخل زندان‌ها به آموزش مددجویان می‌پردازند. زندانیان پس از گذراندن دوره آموزشی گواهینامه بدون آرم اداره زندان‌ها دریافت می‌کنند. ما یک مرکز مراقبت پس از خروج داریم و زندانیان به یک‌باره رها نمی‌شوند، پس از تشکیل پرونده به کسانی که گواهینامه فنی و حرفه‌ای دارند تسهیلاتی ارائه می‌دهیم.

مدیرکل زندان‌های استان قم با تأکید براینکه برای زندانیان آزاد شده اشتغال‌زایی انجام می‌شود، بیان کرد: ما با پشتیبانی و نظارت بر زندانیان کاری می‌کنیم که آن‌ها بازگشت به زندان را نداشته باشند. زندانیان بر مبنای نوع جرائم به صورت متفاوت طبقه‌بندی می‌شوند و در بندها و اتاق‌های هم‌طبقه خود نگهداری می‌شوند.

وی عنوان کرد: امروز بیش از ۱۵۰۰ نفر زندانی داریم که در ۳ بخش اشتغال دارند؛ اشتغال نشسته، کارگاهی و اعزام به کار.

بنیادی تصریح کرد: افرادی که نمی‌توانند در فضای دیگر تحمل حبس کنند در کارگاه‌های ویژه‌ای که در استان تعریف شده اقامت دارند. در استان ۱۸ کارگاه بزرگ داریم که زندانیان در آنجا مشغول کار هستند. ما ۷۰۰ زندانی جرائم مالی داریم که اعزام به کار هستند.

مدیرکل زندان‌های استان قم اظهار داشت: هدف از اشتغال زندانیان این است که زندانی در زندان کمتر حضور داشته باشد، اوقات فراغت کمتر داشته باشد و از طرف دیگر زندانیان با حرفه آموزی درآمدزایی داشته باشند تا با دریافت دستمزد نیازهای خود و خانواده‌هایشان را برطرف کنند.

وی ضمن بیان اینکه میانگین دستمزد پرداختی به زندانیان در استان قم رتبه اول کشوری را دارد، افزود: زندانیان ما از ۲ الی ۱۴ میلیون تومان نیز درآمدزایی دارند و خانواده آن‌ها به طور نسبی در آرامشی زندگی می‌کنند و تمام این تمهیدات در راستای چرخه اصلاح و تربیت است.

بنیادی با تأکید بر اینکه تعداد قابل توجهی از کارآفرینان بنام در استان قم سرمایه‌های خود را درون زندان آورده‌اند، اذعان کرد: کارآفرینان سرمایه‌گذار و خیرین به‌ دنبال جلب رضایت الهی و کارآفرینی برای قشر محروم هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/