تحول در تقابل‌های دینی دانشگاه‌های اسلامی ضروری است
تحول در تقابل‌های دینی دانشگاه‌های اسلامی ضروری است

رئیس دانشگاه اسلامی لبنان گفت: چالش‌های سیاسی و فرهنگی متعددی در کشورهای اسلامی وجود دارد، اما با توجه به فرصت های موجود می‌توانیم با این موارد مقابله کنیم. تعاون، هماهنگی و همکاری مهمترین ابزار تحقق این امر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، قاضی محمد منیر امروز در همایش بین‌المللی مدیران مراکز مطالعات اسلامی ایران و جهان که در سالن شیخ مفید(ره) دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: تحول در تقابل‌های دینی دانشگاه‌های اسلامی امری ضروری است که باید با قید فوریت عملیاتی و اجرایی شود.

وی در بیان وضعیت فعلی مراکز علمی اسلامی گفت: عدم هماهنگی و همبستگی، متفاوت بودن روش‌ها و قوانین، کمبود منابع مالی و انسانی، عدم ارتقا سطح پژوهش‌های علمی و مقابله با چالش‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها ازجمله مشکلات موجود هستند که جهت ترمیم نیاز به بازنگری و بررسی دارند.

رئیس دانشگاه اسلامی لبنان هماهنگی میان مراکز اسلامی را الزامی دانست و گفت: تلاش‌های فکری و فرهنگی باید همسو باشند و تقویت پژوهش‌های علمی معاصر باید مورد توجه باشد.

محمد منیر ابراز کرد: باید از پرداختن به مباحث و اختلافات قدیمی در مجامع شیعی و سنی فاصله گرفته شود و برای مباحث آتی و فعلی اسلام طرح و برنامه کاربری تهیه شود.

وی ادامه داد: تقابل تجربه‌های فکری و ارتقا سطح گفت‌وگوهای اسلامی با تکیه بر تفکر اسلامی مهمترین راهکار تقویت هویت اسلامی در مواجه با چالش‌های فرهنگی، فکری، سیاسی و اجتماعی است.

رئیس دانشگاه اسلامی لبنان گفت: زمینه‌های همکاری بر حسب اولویت باید بهبود و پژوهش‌های مشترک افزایش یابد؛ خدمت به جامعه و آماده‌سازی نسل جوان در مسلمانان برای آینده و تقویت گفتگو بین تمام فرهنگ‌های جهان الزامی است.

وی بیان کرد: تشکیل مجلس هماهنگی مشترک، انعقاد قراردادهای شراکت، ایجاد پایگاه‌های الکترونیکی یکپارچه، افزایش منابع مالی، ارتباط و تعامل دانشجویان در سطوح عالی آموزشی با یکدیگر و راه اندازی یک مجله علمی معتبر میان مراکز مشترک از جمله موارد قابل بررسی هستند.

محمد منیر در بیان نقاط قوت مراکز پژوهشی اسلامی گفت: مرجعیت دینی، کادر اجرایی آماده، زیرساخت‌های موجود، تجربه تاریخی، پشتیبانی جامعه اسلام، توجه جهانی نسبت به اسلام از نقاط قوت هستند که با نگاه نوین و دوری از تفکرات قدیمی و سنتی می‌تواند تقویت شود و به دیپلماسی علمی کشورهای اسلامی کمک کند.

رئیس دانشگاه اسلامی لبنان در پایان ابراز کرد: چالش‌های سیاسی و فرهنگی متعددی در کشورهای اسلامی وجود دارد، اما با توجه به فرصت‌های موجود می‌توانیم با این موارد مقابله کنیم؛ تعاون، هماهنگی و همکاری مهمترین ابزار تحقق این امر است.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/