مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: هدف اصلی و مشترک مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی، شناخت ظرفیتها و فرصتهای موجود در مراکز مطالعات اسلامی جهان اسلام است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، محمدعلی ربانی امروز در اجلاس بینالمللی مدیران مراکز مطالعات اسلامی که در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: شعار این دوره از همایش «آموزش اسلامی تمدنساز، فرصتها و ظرفیتهای همکاریهای علمی و فرهنگی» است که نگاهی به تجربه تاریخی گذشته دارد، جایی که یکی از پایههای اصلی تمدنسازی، نظامیهها و بیتالحکمهها بودند که ثمره همسویی و همافزایی میان کانونهای اندیشه در جهان اسلام محسوب میشدند.
مدیر کل توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان کرد: برای دستیابی به آرمانها و چشمانداز تمدن نوین اسلامی، باید بر پایه همافزایی و هماهنگی میان کانونهای اندیشهورزی در جهان، بهویژه در جهان اسلام، حرکت کرد.
وی افزود: نخستین اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی، میزبان قریب به ۴۰ نماینده از کشورهای مختلف و مراکز دانشگاهی از ۱۶ کشور از شبه قاره و آسیای مرکزی است که همگی گفتوگو محور گردهم آمدهاند و هدف اصلی و مشترک آنان شناخت ظرفیتها و فرصتهای موجود در مراکز مطالعات اسلامی جهان اسلام و تبدیل کردن این فرصتها به برقراری ارتباط و همکاریهای مستمر است.
وی ابراز کرد: امیدواریم طی این اجلاس سه روزه که بخشی از آن به آشنایی با ظرفیتهای علمی کشور، بهویژه در استان قم اختصاص دارد، توافقاتی حاصل شود که زمینه را برای گسترش همکاریهای علمی و دانشگاهی در حوزههای آموزشی و پژوهشی فراهم کند.
مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی از دانشگاه قم برای برگزاری این همایش و همچنین از حضور نمایندگان مراکز علمی و دانشگاهی کشورهای مختلف قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که همکاریهای مستمری میان ظرفیتهای علمی دانشگاهی در حوزه علوم و مطالعات اسلامی شکل گیرد.
وی افزود: در این اجلاس، کشورهای آسیایی شامل هند، پاکستان، بنگلادش و افغانستان، همچنین کشورهای آفریقایی نظیر تونس، سنگال و تانزانیا و کشورهای عربی شامل عراق و لبنان و همچنین ترکیه حضور دارند.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/