نقش حوزه‌ علمیه در نظام قانونگذاری باید به درستی تعریف شود
نقش حوزه‌ علمیه در نظام قانونگذاری باید به درستی تعریف شود

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به اینکه نقش و جایگاه حوزه های علمیه در نظام قانونگذاری باید به درستی تعریف شود، گفت: یکی از شاخص های تحول در حوزه های علمیه، پشتیبانی از فعل حکمرانی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حجت الاسلام نهاوندی رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در نشست مشترک مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و پژوهشکده مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت با اشاره به اینکه نقش و جایگاه حوزه های علمیه در نظام قانونگذاری باید به درستی تعریف شود، گفت: یکی از شاخص های تحول در حوزه های علمیه، پشتیبانی از فعل حکمرانی است.

وی، نگاه راهبردی تحول در حوزه را نیازمند شناسایی و تنظیم شبکه مسائل نظام قانونگذاری با ابتناء بر شریعت دانست و گفت: تعیین نقاط تماس با مسائل نظام منجر به تحول در حوزه خواهد شد.

حجت الاسلام سید حسین میرمعزی نیز با ارائه گزارشی از پژوهشکده و راهکارهای همکاری با مرکز تحقیقات مجلس گفت: یکی از شئون مرکز تحقیقات اسلامی مجلس می تواند به عنوان ستاد همکاری حوزه و قوه مقننه باشد که نقش مهمی در همکاری‌ها دارد.

در این دیدار پیرامون تدوین بسته‌های تجویزی جهت نظام قانونگذاری، تعیین شاخص های راهبردی حاکم بر برنامه ها و سندهای پشتیبان قانون، آسیب شناسی میدان های قوانین اثرگذار و امتداد اجتماعی دینداری آن قانون، غفلت از وضع قوانین لازم برای گروه های مرجع مانند سلبریتی ها، لحاظ حیثیت و تاثیرات اجتماعی قوانین، وضعیت شناسی پاسداشت قانون و…بحث و گفتگو شد.

سرپرست گروه اقتصاد و زیربنایی و برخی کارشناسان اقتصادی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/