مناسب‌سازی‌ خیابان‌های شهر قم برای عابران کم‌توان
مناسب‌سازی‌ خیابان‌های شهر قم برای عابران کم‌توان

مدیرکل مطالعات و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با تاکید بر لزوم کاهش سرعت وسایل نقلیه در داخل شهر تا سرعت ۵۰ کیلومتر، گفت: براساس مطالعات سن ۵۰ درصد عابران پیاده فوتی در تصادفات شهری قم بالای ۶۰ سال است.

حامد خسروی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم اظهار کرد: در کمیته فنی شورای ترافیک بحث ویژه‌ای درباره عابران پیاده مطرح و تحلیل کاملی نیز انجام شد.

وی افزود: بر اساس تحلیل‌ها و مطالعات صورت گرفته همه فوتی‌های عابرپیاده، بالای ۵۰ درصد فوتی‌ها بالای ۶۰ سال و نزدیک به ۷۰ درصد بالای ۴۰ سال هستند.

مدیرکل مطالعات و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه افراد بالای ۶۰ سال چابکی لازم در برخورد با حادثه را ندارند، اضافه کرد: بحث تقاطع‌های چراغ‌دار در شهر قم مهم است و به هر میزان که دوربرگردان طراحی شود عابر پیاده به دلیل نداشتن شرایط عبور از آن در معرض آسیب قرار می‌گیرد.

خسروی با اشاره به مکانیزه‌سازی پل‌های عابر پیاده در شهر قم که در بودجه سال آینده به صورت پررنگ دیده شده است، عنوان کرد: هم‌اکنون استفاده از آسانسور در پل‌های عابر پیاده در دست اجرا است اما همه معابر امکان اجرای پل‌های عابر با آسانسور را ندارد.

وی با اشاره به مسائل اقتصادی و سیما و منظر ایجاد پل عابر پیاده در سطح شهر تاکید کرد: در آئین‌نامه‌های شهری نیز ایجاد پل‌های عابر توصیه نشده است بلکه سرعت وسایل نقلیه باید به ۵۰ کیلومتر در ساعت کاهش پیدا کند.

مدیرکل مطالعات و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: معابر در داخل شهر باید به نحوی طراحی شود که سرعت از ۵۰ بالاتر نرود، این کار نیازمند کاهش فاصله تقاطع‌ها به ۵۰۰ متر است و ایجاد محدودیت برای سرعت است.

خسروی با اشاره به اینکه نمونه این کار در خیابان جعفر طیار به دلیل جمعیت بالای عابرین پیاده و وجود چند مدرسه انجام شده است، ادامه داد: چراغ راهنمایی خیابان بیگدلی فازبندی شد و در ساعات تعطیلی مدارس این چراغ راهنمایی بر اساس شرایط عبور عابران پیاده به صورت قرمز بودن در تمام جهات عمل می‌کند.