در طراحی سیاست‌ها از مرجعیت قرآن کریم استفاده کنیم
در طراحی سیاست‌ها از مرجعیت قرآن کریم استفاده کنیم

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: اهمیت همایش مرجعیت علمی قرآن کریم این است که در آینده بتوانیم خروجی‌های آن را وارد صحنه عمل کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لک زائی امروز در نخستین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم که در تالار شیخ طوسی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: حکمرانی به فضای تدبیر مواجهه با مشکلات با رویکرد راهبردی تعبیر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مشکلات به دو دسته ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند، مطرح کرد: مشکلات ساده با تدبیر یک نفر رفع می‌شود و به حکمرانی نمی‌رسد ولی مشکلات پیچیده توسط مجموعه‌ها، سازمان‌ها و افراد مختلف در کنار یکدیگر باید حل شود که به مجموعه آن حکمرانی می‌گویند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری، تسهیل‌گری و خروجی نهایی از بخش‌های حکمرانی هستند، عنوان کرد: زمانی که می‌گوییم قرآن مبنای حکمرانی است یعنی در طراحی سیاست‌ها از قرآن کریم استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه در ساحت تنظیم‌گری نیز باید ساحت قرآن کریم مدنظر قرارداده شود، خاطرنشان کرد: انسان یک موجود پویا است که همواره از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌رود و اگر در این مسیر محرک‌های انسان قرآنی نباشد، مقصد و اهداف ناقص خواهد بود.

لک‌زائی اضافه کرد: مرجعیت قرآن کریم در هر عرصه‌ای عملیاتی شود باید حال ما نیز متناسب با آن تغییر پیدا کند و در نهایت، نتیجه اعمال نیز تغییر پیدا کند.

وی با بیان اینکه علم بدون عمل نتیجه ندارد، تصریح کرد: در هر بخشی از حکمرانی که امت اسلامی مرجعیت قرآن کریم را مدنظر قرار ندهد، نتیجه باطل خواهد شد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اضافه کرد: اهمیت این همایش این است که در آینده بتوانیم خروجی‌های آن را وارد صحنه عمل کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/