مدیرکل مدیریت بحران قم گفت: بر اساس حق زیستمحیطی که در شورای عالی آب برای استان تصویب شده، باید سالانه ۱۵۴ میلیون مترمکعب آب از حوزه قمرود وارد استان شود. در صورت تخصیص نیافتن این حقآبهها وضعیت آینده استان درخصوص فرونشست بحرانی خواهد شد.
محسن اروجی در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، با اشاره به عوامل ایجاد کننده پدیده فرونشست اظهار داشت: فرونشست ۳ عامل عمده دارد که شامل کاهش بارشها، کم شدن حقآبههای استان و برداشتهای بیرویه از چاههای مجاز و غیرمجاز است.
اروجی گفت: طبق آخرین گزارشی که از سازمان جغرافیای سازمان زمینشناسی موجود است و مطابق با مطالعات مستندی که از سازمانهای رسمی به دست ما رسیده، مسئله فرونشست در شهر قم فقط یک هشدار بوده و اطلاعرسانی آن به خوبی درحال انجام است.
مدیرکل مدیریت بحران قم بیان کرد: چنانچه اقدامات پیشگیرانه، مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی و بازگشت حقآبههای مجازی که حق استان است را انجام ندهیم، با بحران جدی فرونشست مواجه خواهیم شد.
وی عنوان کرد: بر اساس حق زیستمحیطی که در شورای عالی آب برای استان تصویب شده، باید سالانه ۱۵۴ میلیون مترمکعب آب از حوزه قمرود وارد استان شود. در صورت عدم تخصیص این حقآبهها وضعیت آینده استان درخصوص فرونشست بحرانی خواهد شد.
اروجی تصریح کرد: مطالعات نشانگر آن است که در شهر قم وارد مرحله حاد نشدهایم و احتمالا در آینده نزدیک این اتفاق خواهد افتاد. ما هم اکنون درحال تهیه طرح کاهش خطرپذیری استان و به روزرسانی وضعیت استان هستیم که یکی از حوادث چهاردهگانه که در اولیت ما قرار گرفته پدیده فرونشست است.
مدیرکل مدیریت بحران قم اظهار داشت: طبق مطالعات سازمان زمینشناسی و نقشهبرداری موجود مسئله فرونشست در شهر قم در حد استاندارد است، البته با ادامه روند موجود امکان افزایش آن وجود دارد.
وی افزود: ما پایش فرونشست را به صورت مستمر ادامه خواهیم داد و با هماهنگی دستگاههای زیربط و مسئول وظایف مشخص خواهد شد؛ پس از آن نتیجه را ابلاغ کرده و بر اساس آن پیگیری لازم را اتخاذ خواهیم کرد.
اروجی اذعان کرد: بر این اساس پس از انجام مطالعات و پیگیریهای لازم چنانچه دستگاهی ترک فعل کند رسانهای خواهیم کرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/