یک شمع و ۹ پروانه تعبیری است برای اعضای گروه سرودی که عصر اول بهمن ۱۳۶۵ در مینیبوسی در سه راه بازار قم با حمله موشکهای رژیم بعثی صدام به شهادت رسیدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، از ابتدای جنگ تحمیلی تا پایان، ۱۲۷ شهر ایران مورد تهاجم هوایی رژیم بعث صدام قرار گرفتند و در این بین شهر قم پس از شهرهای کرمانشاه، آبادان، ایلام، تهران و خرم آباد با ۱۸۴۱ نفر بیشترین شهید و مجروح در اثر حملات و بمباران هوایی را داشته است.
در جریان یکی از حملات هوایی رژیم بعث به شهر قم، حادثه غم انگیز و دردآوری برای مردمان شهر رقم خورد که رهبر معظم انقلاب این حادثه را «جزو اتفاقات نادر در دوران دفاع مقدس» برشمردند.
دانش آموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی، روز اول بهمن سال ۶۵ ساعتی پس از اجرای سرودشان در سینما تربیت قم، بر اثر بمباران هواپیماهای دشمن به شهادت رسیدند.
.
ساعت ۱۶ روز چهارشنبه اول بهمن سال ۶۵، هنگامی که دانش آموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی، با یک دستگاه مینی بوس به سینما تربیت آمده بودند تا سرودی را برای اجرا در دهه فجر آماده کنند، پس از بازگشت از محل اجرای سرود، در محل سه راه بازار قم هدف حمله هوایی دشمن بعثی قرار گرفته و نامشان در زمره یکصد شهید بمباران هوایی آن روز شهر قم جاودانه شد.
«محمد حسن بلالی بیدگلی»، «محمد مهدی هجرتی»، «سعید روانمهر کاشانی»، «سید ناصر حسینی»، «محمدرضا رسولی»، «جواد خودکار قمی»، «محمد علی امینی»، «حسین مقتصدی زاده» و «مهدی بابایی» و مربی شهیدشان «حمید صادقی قمی» از اعضای ۹ نفره این گروه سرود بودند که به دلیل اصابت مستقیم بمب، همه این دانش آموزان نوجوان که در سنین ۱۱ تا ۱۵ سال قرار داشتند و داخل مینی بوس بودند به همراه معلم و راننده مینی بوس شهید ابوالفضل مقدسی نوید، به گونهای به شهادت رسیدند که چیزی از پیکرهای آنان باقی نماند و در اثر شدت انفجار و آتش گرفتن مینی بوس، شناسایی آنان دو تا سه روز به طول انجامید.
بنا بر آنچه اعلام شده در این حمله ناجوانمردانه هوایی رژیم بعث صدام، بالغ بر ۱۰۰ نفر از شهروندان قمی مجروح و زخمی شدند و شمار شهدا را تا ۸۸ نفر نیز بیان کرده اند که در بین آنان دانش آموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی نیز بودند.
سه روز بعد پیکر مطهر ۹ دانش آموز شهید گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی قم به همراه مربی و راننده مینی بوس در روز جمعه ۳ بهمن سال ۱۳۶۵ همگی از حرم مطهر حصرت فاطمه معصومه(س) به سمت گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) تشییع شدند و در جوار شهدای دفاع مقدس آرام گرفتند.
در مراسم هفتم این شهدا که در مدرسه قطب راوندی و با حضور خانوادههای این دانش آموزان شهید برگزار شده بود؛ فیلم آخرین اجرای این گروه سرود که ساعتی قبل از شهادت بوده به نمایش درآمد.
رهبر معظم انقلاب در دیدار هشتم آذر ماه سال ۱۴۰۱ با دست اندرکاران کنگره شهدای قم به این حادثه اشاره کردند و فرمودند: «شهدای گروه سرود که جزو اتفاقات نادر در دوران دفاع مقدس است؛ یک تعدادی نوجوانِ مثلاً دوازدهساله، سیزدهساله، چهاردهساله، سرود میخوانند، بعد هواپیما میآید همین گروه را هدف قرار میدهد، شلیک میکند، همه آنها، همه یا نزدیک به همه، شهید میشوند. کو سرودشان؟ چه خواندند؟ چه گفتند؟ چه کردند؟ پدرمادرهایشان چه کار کردند؟ اینها احتیاج به تبیین دارد، اینها پیام دارد. این از خصوصیات قم است؛ اینها نقاط برجسته دورهی دفاع [مقدّس] در قم است.»
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/