نیازمند الگوی جامع در طراحی فضاهای شهری با تأکید بر معماری ایرانی-اسلامی می باشیم
نیازمند الگوی جامع در طراحی فضاهای شهری با تأکید بر معماری ایرانی-اسلامی می باشیم
مسگری با تاکید بر ارتقاء هویت شهری به عنوان یکی از الزمات مدیریت شهری گفت: سیما و منظر شهری قم در وضعیت فعلی، با توجه به رشد سریع جمعیت، توسعه‌های بی‌رویه و گسترش غیرمنظم شهر، نیازمند توجه به اصول معماری ایرانی-اسلامی است تا هویت تاریخی و فرهنگی شهر مقدس قم به عنوان یکی از شهرهای مذهبی و فرهنگی مهم ایران با پیشینه‌ای تاریخی غنی، حفظ شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، محمود مسگری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری نسیم قم با اشاره به پیشینه تاریحی شهر قم و لزوم توجه به معماری ایرانی-اسلامی در سیما و منظر شهری، اظهار داشت: شهر قم به عنوان یکی از شهرهای مذهبی و فرهنگی مهم ایران با پیشینه‌ای تاریخی غنی، همواره به عنوان مرکز علوم دینی، فرهنگی و سیاسی در تاریخ اسلام شناخته شده است، اما در کنار این پیشینه درخشان، مسأله توجه به معماری ایرانی-اسلامی در سیما و منظر شهری قم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: سیما و منظر شهری قم در وضعیت فعلی، با توجه به رشد سریع جمعیت، توسعه‌های بی‌رویه و گسترش غیرمنظم شهر، نیازمند توجه به اصول معماری ایرانی-اسلامی است تا هویت تاریخی و فرهنگی این شهر حفظ شود، توسعه‌های اخیر با چالش‌هایی مواجه است که در آن توجه کافی به هویت بومی و اسلامی معماری نشده است. ساختمان‌ها و فضاهای عمومی جدید که اغلب با استفاده از سبک‌های مدرن و بی‌ارتباط با هویت ایرانی-اسلامی ساخته شده‌اند، به تدریج باعث کاهش ارتباط مردم با فرهنگ و تاریخ غنی خود خواهند شد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم افزود: پیشرفت شهری باید در راستای حفظ و تقویت این هویت تاریخی و فرهنگی باشد و در این میان، معماری نقش اساسی در شکل‌گیری فضای شهری ایفا می‌کند. الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در معماری می‌تواند به عنوان راهی برای طراحی فضاهای شهری الهام‌بخش باشد که در آن تلفیقی از هنر، فرهنگ و معنویت با اصول مدرن شهرسازی دیده شود.

مسگری با تاکید بر ارتقاء هویت شهری به عنوان یکی از الزمات مدیریت شهری گفت: برای رسیدن به شهری که در آن معماری ایرانی-اسلامی در مرکز توجه قرار گیرد، نیازمند یک رویکرد جامع در برنامه‌ریزی شهری و معماری هستیم. این رویکرد باید همزمان با توسعه زیرساخت‌ها، به حفظ و ارتقاء ارزش‌های فرهنگی و تاریخی شهر پرداخته و به آن هویتی منحصر به فرد بدهد. در این راستا، باید به آموزش‌های مربوط به معماری ایرانی-اسلامی توجه ویژه‌ای شود و در طراحی پروژه‌های شهری، از متخصصان و معماران با دیدگاه‌های فرهنگی و دینی استفاده گردد.