راه‌اندازی مدارس تراز انقلاب براساس سند تحول بنیادین
راه‌اندازی مدارس تراز انقلاب براساس سند تحول بنیادین

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: بر‌اساس سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، در حال راه‌اندازی مدارس تراز انقلاب هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، احمد محمودزاده امروز در آیین بزرگداشت شوراهای آموزش‌وپرورش در تالار کرامت استانداری قم، موضوع عدالت آموزشی را از دغدغه‌های دولت چهاردهم دانست و  اظهار داشت: در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، کمتر از ۳۰ درصد کودکان کشور امکان حضور در مدرسه و تحصیل در مقطع ابتدایی را داشتند.

وی با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی این آمار به ۹۹ درصد افزایش یافته‌است گفت: یک درصد از کودکانی که برای تحصیل در دوره ابتدایی در مدارس حاضر نیستند، نیز یا در خارج از کشور هستند و یا به دلیل محدودیت‌های جسمی، توانایی حاضر شدن در محیط‌های آموزشی را ندارند.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش اضافه کرد: برای این گروه از دانش‌آموزان، مدرسه مجازی، طراحی شده‌است.

محمودزاده در بخش دیگری از سخنان با اشاره به اینکه قانون شوراهای آموزش‌وپرورش در دی‌ماه ۱۳۷۲ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید یادآور شد: رویکرد شوراهای آموزش‌وپرورش مبتنی بر مشارکت بیش از پیش مردم در امر آموزش، و بهره‌گیری از منابع و امکانات موجود کشور در کیفیت بخشی به تعلیم و تربیت است.

وی همچنین تسهیل اجرای فعالیت‌های آموزشی و پرورشی متناسب با آمایش سرزمینی و زیست بوم منطقه‌ای را نیز از هدف‌های دیگر شوراهای مذکور دانست و بیان کرد: در این قانون ظرفیت خوبی برای آموزش‌وپرورش وجود دارد، سال‌های گذشته، برخی از آیین‌نامه‌های این قانون، مورد بازنگری قرار گرفت.

وی اظهار کرد: این قانون بستر خوبی را برای ظرفیت‌سازی در حوزه آموزش‌وپرورش ایجاد کرده، به همین علت، اندیشمندان و صاحب‌نظران آموزشی، با تغییر دادن آن مخالفت کردند، اما در آیین‌نامه‌ها به‌ویژه در موضوع زیرساخت‌ها، بازنگری‌هایی انجام شد.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش موضوع زیرساخت‌ها را بزرگترین مشکل آموزش‌وپرورش کشور ذکر کرد و افزود: در حالی که مسئولان آموزشی باید بیشتر وقت خود را صرف مسائل تربیتی و فرهنگی کنند، درگیر معضل کمبود فضای آموزشی و نیروی آموزشی هستند، این با ماموریت‌ آنها در آموزش‌وپرورش ارتباط ندارد.

وی همچنین تاکید کرد: شوراهای آموزش‌وپرورش به عنوان یکی از مهمترین مراکز تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی، برنامه‌ریزی و نظارت در استان‌ها و شهرستان‌ها باید از این بستر قانونی، بیشترین استفاده را در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آموزشی داشته باشند.

محمودزاده با یادآوری این مطلب که مطابق بیانیه گام دوم انقلاب، سرمایه نیروی انسانی، مهمترین سرمایه کشور است بیان کرد: سرمایه نیروی انسانی موتور محرک اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور محسوب می‌شود، از این‌رو طراحی و معماری آینده کشور نیز در مدارس و از سوی معلمان صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش همچنین لزوم فراهم کردن زمینه مشارکت دستگاه‌های دولتی، بخش‌ خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی در تقویت زیرساخت‌های آموزشی کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: این ظرفیت باید از طریق شوراهای آموزش‌وپرورش برای حل مشکل‌ها و ناترازی‌های آموزشی‌وپرورشی ایجاد شود.

وی تحقق عدالت تربیتی و آموزشی را کلیدی‌ترین موضوع آموزش‌وپرورش برشمرد و گفت: برای پیگیری امور مرتبط با برنامه‌های آموزشی در استان‌های مختلف کشور، به‌تازگی تشکیل یک شورای راهبردی در دستور کار وزارت آموزش‌وپرورش قرار گرفته‌است.

محمودزاده با ذکر اینکه بر‌اساس سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، در حال راه‌اندازی مدارس تراز انقلاب هستیم تصریح کرد: باید دانش‌آموز در تراز انقلاب اسلامی با برجستگی‌های اعتقادی، علمی و اخلاقی در این مجموعه‌های آموزشی رشد و نمو کند، شوراهای آموزش‌وپرورش نیز نقش تاثیرگذاری در این زمینه دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: شوراهای آموزش‌وپرورش باید به محلی برای پیگیری مشکلات غیرعادی و غیرقابل حل آموزشی تبدیل شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، علیرضا رحیمی در آیین بزرگداشت شوراهای آموزش‌وپرورش اصلی‌ترین تنگنا و معضل آموزش‌وپرورش این استان را نداشتن زمین برای مدرسه‌سازی عنوان کرد و اظهار داشت: کمبود فضاهای آموزش‌وپرورش استان، نتیجه مهاجرت‌هایی که به قم صورت گرفته‌است.

 وی با یادآوری اینکه قم دارای ۱۷ هزار نیروی آموزشی، ۳۱۵ هزار دانش‌آموز، یکهزار و ۶۰۰ واحد آموزشی و ۱۱ هزار کلاس درس است گفت: در سال‌های اخیر در خصوص جذب نیروی آموزشی در استان، اقدام‌های مفید و موثری صورت گرفته‌است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش قم با بیان این نکته که بهداشت و آموزش‌وپرورش از اولویت‌های دولت چهاردهم است افزود: در رابطه با آموزش‌وپرورش اقدامات بسیار خوب و پیگیری‌های مجدانه‌ای انجام پذیرفته‌است.

رحیمی با اشاره به افزایش سالانه ۱۰ هزار نفری دانش آموزان در قم، خاطرنشان کرد: بخشی از این افزایش جمعیت حاصل مهاجرت و بخش دیگری نیز حاصل جوانی جمعیت است.

وی خاطرنشان کرد: اگر سالی ۲۵ مدرسه در قم به بهره‌برداری برسد، با این تعداد افزایش سالانه جمعیت دانش‌آموزی، صرفا وضعیت موجود را در استان حفظ می‌کنیم؛ هر چه آمار مدرسه‌سازی بیشتر شود، گشایشی در سرانه آموزشی و تربیتی دانش آموزان ایجاد می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/