شهردار قم با اشاره به اینکه شهرداری برای مشارکت در ساخت یک کتابخانه جامع عمومی در قم آمادگی دارد گفت: سال آینده پیشنهاد بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان برای بودجه فرهنگی شهرداری قم در نظر گرفته شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از شهر نیوز، سید مرتضی سقائیاننژاد در جلسه شورای سیاستگذاری مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم اظهار کرد: قم شهری خاص با جایگاه فرهنگی و سیاسی ممتاز و ویژه است و در این عرصه، مسئله اساسی این است که بدانیم فرهنگ قم باید در سطح جهانی ترویج شود چراکه قدرتهای جهانی به دنبال محدود کردن ترویج فرهنگ تشیع هستند.
وی با اشاره به اینکه بحث طراحی و تولید تابلوهای کتابخانههای تخصصی شهر توسط شهرداری انجام میشود، افزود: شهرداری قم برنامه نرم افزاری این شهر را در دست اقدام دارد. شهردار قم خاطرنشان کرد: در کنار آن بزرگترین کتابخانه تخصصی خاورمیانه متعلق آیت الله سیستانی در بلوار پیامبر اعظم (ص) در ۱۴ طبقه در حال ساخت است.
سقائیاننژاد با اشاره به ارتباط شهرداری قم و حوزههای علمیه در امور فرهنگی عنوان کرد: هماکنون ۳۷ تا ۳۸ کمیته در حوزه علمیه با گروههای تخصصی راه افتاده است که شهرداری با شش گروه ارتباط عمیقی دارد، این گروهها شامل معماری اسلامی و تاریخی شهر میشود و ارتباط با سایر بخشها در حال توسعه است.
وی عنوان کرد: به هر صورت اقداماتی که در حال انجام در این شهر است، به هیچ وجه در شأن جایگاه حقیقی این شهر نیست چراکه قم خورشید شهر است و تلالو دو خورشید حرم و مسجد مقدس جمکران باید در این شهر گسترده و برنامههایی پیاده شود.
شهردار قم با بیان اینکه در زمینه حوزه کتاب و نشر ظرفیتهای این شهر بسیار زیاد است و باید کار شود، تاکید کرد: شهرداری درباره کمکهای فرهنگی دو ردیف بودجه در زمینه مساجد و کانونهای فرهنگی تعریف کرده است، در بحث کانونهای فرهنگی میتوان کارهایی را گنجاند و اگر در حوزه نشر نیز درخواستی باشد از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.
سقائیاننژاد اظهار کرد: برای سال آینده پیشنهاد بودجه فرهنگی شهرداری قم بالای هزار و ۳۰۰ میلیارد است که در قسمتهای مختلف تقسیم میشود، سیاست ما این است که برای خاموش نشدن شعله مراکز فرهنگی شهر به ویژه مراکزی که به جوانان خدمت میکنند، تلاش کنیم.
وی با اشاره به اهمیت ارتباط میان مراکز فرهنگی و شهرداری قم در حوزههای مختلف تاکید کرد: این روابط متقابل میتواند هم افزایی خوبی را در سطح شهر ایجاد کند تا بتوان آنچه مردم مد نظرشان است به نتیجه رساند. شهردار قم تصریح کرد: یک پیشنهاد این است که ساخت یک کتابخانه عمومی جامع در شهر قم مد نظر قرار گیرد و حداقل طراحی و برنامهریزی این کتابخانه در نظر گرفته شود تا از نیمه دوم سال آینده بحث ساخت آن شروع شود.
سقائیاننژاد گفت: تمام کلانشهرها یک کتابخانه مرکزی جامع و وسیع دارند و شهر قم با وجود کتابخانههای تخصصی بسیار، به این کتابخانه جامع عمومی نیاز خواهد داشت. وی با اشاره به اهمیت ایجاد کتابخانه و سالنهای مطالعه مخصوص بانوان در شهر قم اضافه کرد: میتوان از ظرفیت بوستانهای بانوان در این زمینه بهتر استفاده کرد.