بدهی شهرداری قم به بانک شهر پرداخت می‌شود
بدهی شهرداری قم به بانک شهر پرداخت می‌شود

با مصوبه شورای اسلامی شهر قم بدهی شهرداری قم به بانک شهر و بخشی از مالکان املاک پروژه عمار یاسر از محل مازاد درآمد سال ۱۴۰۲ پرداخت خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از شهر نیوز، در یکصد و پنجاهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم، که صبح امروز _دوشنبه بیست‌وچهارم دی_ در ساختمان شهید زین الدین برگزار شد، دو لایحه شهرداری قم مبنی بر پرداخت بدهی ۴۵۰ میلیارد تومانی بانک شهر و پرداخت دیون شهرداری قم در پروژه بازگشایی محور عمار یاسر به میزان ۲۸۰ میلیارد تومان مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

طبق لایحه شهرداری قم مبلغ پرداخت بدهی به بانک شهر ۴۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که بود که با کاهش ۲۲ میلیارد تومانی در کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم به ۴۲۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان رسید.

محل تأمین این بودجه در لایحه شهرداری قم مازاد درآمد سال ۱۴۰۲ شهرداری قم ذکر شده بود که در لایحه بودجه ۱,۲۰۰ میلیارد تومان و در گزارش تفریغ بودجه شهرداری قم ۱,۷۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود.

ثبت مازاد درآمد در گزارش تفریغ بودجه

مجید محمدرضاخانی، معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم در این خصوص اظهار کرد: طبق بند ۳ دستورالعمل بودجه شهرداری‌ها، در صورت تحقق مازاد درآمد در پایان سال مالی، این مازاد باید پس از کسر بدهی‌ها به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص یابد و به شورای اسلامی ارائه شود.

وی گفت: درآمد سال گذشته شهرداری قم ۱۰ هزار و ۷۳۸ میلیارد تومان بوده و با هزینه‌کرد ۸ هزار و ۹۸۰ میلیارد تومانی، مازاد درآمدی حدود ۱,۷۵۰ میلیارد تومان در گزارش تفریغ بودجه ثبت شده است.

محمدرضاخانی بیان داشت: این مازاد که بخشی از آن به سال ۱۴۰۱ مربوط می‌شود، به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای منتقل شده و برای سال‌های مالی آینده نیز تعیین تکلیف شده است.

برخی اعضای شورا معتقد بودند که با توجه به اینکه گزارش تفریغ بودجه شهرداری قم همچنان از سوی شورای اسلامی شهر قم مصوب نشده است، مبلغ ۱,۷۵۰ میلیارد تومان نباید مورد تصویب قرار بگیرد.

محسن محرری، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم اظهار کرد: لایحه‌های ارائه‌شده از سوی شهرداری مبنا قرار می‌گیرد مگر خلاف آن ثابت شود.

وی افزود: بر اساس اعلام شهرداری قم، مازاد درآمد ۱,۷۵۰ میلیارد تومان است و باید در چارچوب آن عمل شود.

مجید اخوان، دیگر عضو شورا اظهار کرد: مازاد ۱۲۰۰ میلیارد تومانی که در بودجه ۱۴۰۳ ثبت شده بود، پس از بررسی‌های تفریغ بودجه به ۱,۷۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

همچنین مهرداد توکلی معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم، تأکید کرد: دفاتر مالی سال ۱۴۰۲ بسته شده و هیچ تغییری در آن‌ها ممکن نیست و بر مبنای گزارش تفریغ، مازاد درآمد شهرداری قم در سال گذشته ۱,۷۵۰ میلیارد تومان بوده است.

پرداخت بدهی‌های پروژه عمار یاسر

لایحه دیگری که از سوی شهرداری قم به شورای اسلامی شهر رسیده و به مسئله مازاد درآمد گره خورده بود، پرداخت ۲۸۰ میلیارد تومان با مالکان املاک در مسیر پروژه محور عمار یاسر بود.

رئیس شورای اسلامی شهر قم، روح اله امرالهی ضمن اشاره به اهمیت پروژه خیابان عمار یاسر به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی شورا، گفت: این پروژه تکمیل‌کننده ساختار کالبدی شهر است و شورا باید از این طرح حمایت کند.

وی تاکید کرد: در تصمیم‌گیری‌ها باید از هرگونه خسارت به شهر جلوگیری شود؛ به‌ویژه در موضوعاتی مانند پروژه‌های عمرانی بزرگ از جمله محور عمار یاسر یا پرداخت بدهی‌های بانکی که از اولویت بالایی برخوردار هستند.

رئیس شورای اسلامی شهر قم اضافه کرد: شهرداری قم در دوره‌های گذشته به دلیل به موقع پرداخت نکردن بدهی‌های بانکی دچار خسارات متعددی شده است که وظیفه ما این است که مانع از تکرار اینگونه خسارات شویم.

در نهایت هر دو لایحه با رأی اعضای شورای اسلامی شهر قم مورد تصویب قرار گرفت.