محمدی خواستار تشکیل ساختار مستقل و اجرایی محیطزیست در شهرداری قم شد و گفت: باتوجهبه لزوم حفظ محیطزیست و افزایش کیفیت شاخصهای محیط زیستی در شهر قم باید ساختاری مستقل در شهرداری قم نیز مانند بسیاری از کلانشهرها در حوزه محیطزیست تشکیل شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر قم، دکتر سیده مریم محمدی با حضور در صد و پنجاهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر مقدس قم، به مسئله حقوق شهروندی در حوزه محیطزیست اشاره کرد و اظهار داشت: در تمام دنیا مردم خواستار افزایش کیفیت زیستی در شهرها بوده و این افزایش شاخصهای محیط زیستی مصداق حفظ حقوق شهروندی خواهد بود.
وی مسئله لزوم کاهش منشأ آلایندگیهای زیستمحیطی را یادآور شد و افزود: امروز آلودگی هوا باعث شده کیفیت زندگی شهروندان در شهرها کاهش پیدا کند و این مسئله باید با کمک همه دستگاهها بهخصوص مدیریت شهری و محیطزیست ساماندهی شود.
مدیرکل محیطزیست استان قم خواستار تشکیل ساختاری تخصصی در شهرداری قم برای پیگیری مسائل محیط زیستی شد و گفت: امروز ساختار مستقل و اجرایی محیطزیست در بسیاری از شهرداریهای کلانشهرهای کشور تشکیل شده و باید این ساختار در شهر قم نیز تشکیل شود تا شهر قم نیز از این فرصت بهرهمند شود.
وی به استقرار ۴ هزار واحد غیرمجاز و نامتجانس در محدوده و حریم شهر قم نیز اشاره و بیان کرد: با استقرار این واحدهای آلاینده در محدوده شهری تمامی قوانین زیستمحیطی در شهر قم نادیده گرفته شده و نیاز است اقدامات لازم برای انتقال این واحدها در زمانبندی مشخص و طی یک برنامهریزی انجام شود.
دکتر محمدی با تأکید بر لزوم اختصاص بخشی از بودجه شهرداری قم به حوزه محیطزیست تصریح کرد: باید شهردارهای کل کشور نسبت به عملکرد محیطزیستیشان استیضاح شوند تا بتوانیم از این چالشهای محیط زیستی ایجاد شده رها شویم.
وی به لزوم نوسازی ناوگان حملونقل اتوبوسرانی نیز اشاره و یادآور شد: استفاده از اتوبوسهای برقی و افزایش سرانه فضای سبز مسئله دیگری است که باید به آن در مدیریت شهری توجه شود.
مدیرکل اداره محیطزیست استان قم به مسئله پسماند سوزی در محدوده شهری نیز اشاره و اضافه کرد: شهرداری در حوزه پسماند در محدوده شهر خوب عمل کرده؛ اما در مرز و حریم شهر باوجود دریافت عوارض نظارت و عملکرد خوبی نداشته و متأسفانه ما امروز شاهد پسماند سوزی هستیم.
وی در پایان برای استفاده از آب شرب در آبیاری فضای سبز نیز در قم گلایه کرد و گفت: بحران آب، فرونشست زمین و تبدیل بیابانها به کانونهای تولید ریزگرد مسئله است که تنها با همکاری مدیریت شهری و محیطزیست امکانپذیر است و باید بدانیم سالانه بیش از ۳۰۰ تا ۵۰۰ مرگ در شهر قم بهخاطر عوارض آلاینده ثبت شده که جای تأسف دارد.
انتهای پیام/