داور مسابقات معارفی با تاکید بر جریانساز بودن تمام کارهای دینی و فرهنگی در جامعه گفت: تشکیل شورای عالی معارف در قم برای سیاستگذاری و هم افزایی در این حوزه تاثیرگذار است.
وی افزود: در ابتدای امر باید هدف از برگزاری مسابقات معارفی را مشخص کنیم و سپس ببینیم آیا در این سه دوره که شاهد برگزاری رقابتها به صورت مستقل هستیم، این اهداف محقق شدهاند یا نه.
این داور مسابقات معارفی با تاکید بر جریانساز بودن تمام کارهای دینی و فرهنگی خاطرنشان کرد: به عقیده من باید کمیته تبلیغات، فعالیت بیشتری داشته باشد و حتی کارکرد و وظایف این کمیته صد برابر شود.
وی خواستار تشکیل شورای عالی معارف در قم شد و افزود: اگر به دنبال به صحنه آوردن معارف دینی در جامعه هستیم، چنین شورایی نیاز ضروری است تا با همفکری روی امور و هم افزایی در این زمینه، شاهد تاثیرگذاری بیشتری باشیم.
علیقلی گفت: مجموعهی اقدامات و بررسیها و نیز گزارش عملکردها باید در قالب فصلنامهای مدون، منتشر شده و در اختیار فعالان قرآنی قرار بگیرد.
داور مسابقات معارفی قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه خاطرنشان کرد: منابعی که برای رشته نهج البلاغه در نظر گرفته شده باید به روزرسانی شوند تا نیازهای کنونی جامعه مورد توجه قرار بگیرند همچنین منابع مرحله نهایی باید متفاوت با مراحل شهرستانی و استانی باشد، به عنوان مثال خطبههای نهج البلاغه در این مرحله منبع امتحانی باشند.
وی ادامه داد: از دیگر پیشنهادات این است که شرکتکنندگان در مرحله نهایی، یک مقاله پژوهشی نیز ارائه دهند که این امر به علمیتر شدن و کاربردیتری شدن مسابقات کمک میکند.
علیقلی خواستار گنجاندن بخشهای هنری و ورود هنرمندان به مسابقات معارفی شد و گفت: به عنوان مثال میتوان فراخوانی برای ساخت فیلمهای سه دقیقهای معارفی بر اساس مضامین نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اعلام کرد تا جامعیت این رقابتها بیشتر شود.