مرکز تحقیقات اسلامی مجلس؛ پل بین حوزه‌های علمیه و قوه مقننه
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس؛ پل بین حوزه‌های علمیه و قوه مقننه

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: امروز درخواست اصلی از حوزه‌های علمیه در کنار فعالیت‌های جاری اعم از پژوهش، آموزش و تبلیغ، حل مسائل نظام است و یکی از مهمترین ظرفیت‌ها برای حضور حوزه‌های علمیه در لبه‌های سیاستگذاری نظام، عرصه قانونگذاری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حجت الاسلام علی نهاوندی در نشست مشترک با رئیس حراست قوه مقننه و معاونان وی گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را فرصت بی نظیری برای حوزه های علمیه و قوه مقننه است و با توجه به اصول متعدد قانون اساسی، این مرکز برای تقویت بعد اسلامیت قوانین مصوب و استفاده از ظرفیت‌های حوزه علمیه، تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: این مرکز با دو رویکرد مساله محوری و نتیجه گرایی در دوره تحول وتعالی، با اقبال خوبی از طرف نخبگان حوزوی و دانشگاهی مواجه شده و می‌تواند به عنوان یک مبدل خوب برای احصای پژوهش‌های حوزوی و تبدیل آنها به قانون عمل کند.

رئیس حراست قوه مقننه نیز در این جلسه با اشاره به مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران و توجه به دو بال اسلامیت و جمهوریت در عرصه قانونگذاری گفت: امروز مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان بال اسلامیت و مرکز پژوهش‌ها به عنوان بال جمهوریت قوه مقننه در عرصه قانونگذاری ایفای نقش می‌کنند و انتظار از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در این عرصه بسیار بالاست.

سید عباس مقدم خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید بر شرعی بودن قوانین نظارت کامل داشته باشد و تمام قوانین اعم از قوانین عادی، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و مقرره‌ها باید مبتنی بر دو بال ثابت و تغییر ناپذیر اسلامیت و جمهوریت باشند.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با استفاده از ظرفیت حوزه های علمیه و ارتباط جدی با کمیسیون‌های تخصصی باید به گونه‌ای عمل کند که مصوبات مجلس بعد از ارسال به شورای نگهبان، با مشکل عدم مغایریت مواجه نشوند و اتقان کار باید به اندازه‌ای باشد که شورای نگهبان نتواند ایراد شرعی در قوانین پیدا کند.

مقدم با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید منبع و مرجع کمیسیون‌های تخصصی مجلس باشد، یادآور شد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان پل واسطه بین حوزه‌های علمیه و قوه مقننه ظرفیت بی نظیری است، چرا که امروز حوزه علمیه قم در جهان اسلامی بی نظیر است و معارف دینی از این حوزه مقدس به سراسر جهان سرازیر می‌شود، باید از این ظرفیتها استفاده شود.

رئیس حراست قوه مقننه با بیان اینکه حکمرانی دینی باید در عرصه اداره جامعه خود را نشان دهد،گفت: فقه ما پویا و پاسخگوی نیازهای روز کشور است و باید در حوزه‌های مختلف اقتصادی اعم پول، ارز و فناوری‌های جدید وارد شده و مشکلات جامعه را برطرف کند.

مقدم با بیان اینکه دین اسلام قادر است مدل جدید و غنی از حکمرانی اسلامی را برای رفع مشکلات کشور ارائه کند، گفت: بعد از حدود ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی انتظار است که به صورت کاربردی و تخصصی برای رفع مشکلات کشور اقدامات لازم صورت گیرد و یکی از بهترین جایگاهها برای رفع این مشکلات از کانال قانونگذاری است.

وی همچنین مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را تلفیقی از وحدت حوزه و دانشگاه دانست و گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید حدی از بالندگی برسد که برای سوال و استفساریه ها(تفسیر خواستن) به این مرکز مراجعه کنند.

رئیس حراست قوه مقننه با اشاره به تدبیر ریاست مجلس برای کاهش قوانین از ۱۲ هزار به ۳ هزار قانون گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید در این زمینه نقش محوری ایفا کند.

سید عباس مقدم رئیس قوه مقننه مجلس شورای اسلامی با سفر به قم با رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس دیدار و در نشستی مشترک با اعضای شورای اداری مرکز شرکت کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/