مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم گفت: ما در زمینه بهرهبرداری از انرژیهای نوین بویژه انرژی خورشیدی در بخش اداری بر روی ۱۷ دستگاه حدود ۳۶۰ کیلو وات انرژی پنل خورشیدی نصب کردیم.
یوسف صادقی در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، با اشاره به وضعیت فعلی توزیع برق در بخش صنعتی استان قم اظهار داشت: ما در تابستان ۱۲۰۰ مگاوات پیک مصرف در تمام بخشهای مختلف داریم. پیک زمستان ما حدود ۶۰۰ مگاوات است که از این ۶۰۰ مگاوات روزانه از عدد ۲۰۰ الی ۲۴۰ مگاوات مصرف صنایع ما میتواند باشد.
صادقی گفت: طی یکماهه اخیر مسائلی در جهت سوخت نیروگاهها پیش آمد و منجر به این شد که برای پایداری بار به سمت اعمال مدیریت بار در بخشهای مختلف برویم. از سه هفته پیش با ورود موج سرما در کل کشور با افزایش مصرف گاز و مشکلاتی که در تولید برق پیش آمد، ما در استان قم با سهمیهای که مشخص شده بود اعمال مدیریت در بخش صنعت را با سه روز شروع کردیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم بیان کرد: هفته گذشته در بخش صنعت ۲ روز اعمال مدیریت داشتیم و از ابتدای هفته جاری نیز ۱ روز قطعی برق داشتیم. در بخش خانگی هفته گذشته از روز دوشنبه خاموشی با برنامهای نداشتیم ولی این هفته یک روز خاموشی ۲ ساعته خواهیم داشت.
وی عنوان کرد: تلاشهای زیادی از جهت تامین سوخت نیروگاهها انجام شد. دوشنبه گذشته در استانداری با عزیزان شرکتهای نفت و گاز باحضور مدیرکل پدافند در وبیناری خدمت رئیس جمهور بودیم. صحبتهای خوبی صورت گرفت و میزان خاموشیها کاهش پیدا کرد.
صادقی در زمینه بهرهبرداری از انرژیهای نوین بویژه انرژی خورشیدی تصریح کرد: ما در بخش اداری بر روی ۱۷ دستگاه حدود ۳۶۰ کیلو وات انرژی پنل خورشیدی نصب کردیم. به احتساب بخش اداری، در برخی از مدارس ما نیز پیگیری شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم اظهار داشت: امسال ما طی تفاهمنامهای که با سازمان برنامه داشتیم. امروز یک تفاهمنامه جدید برای ۱۱ دستگاه اجرایی استان منعقد خواهیم کرد، که این ۱۱ دستگاه هزینه عمرانی بالغ به ۲۰ میلیارد تومان احتیاج دارد.
وی در پاسخ به این سوال که باوجود ابلاغ بهرهبرداری از انرژیهای نوین خورشیدی در سال ۹۵ چرا تاکنون اقدام اساسی در این زمینه انجام نشده است، افزود: ما در بحث اقدامات صورت گرفته مدیریت مصرف را در دستورکار داشتیم و دستگاه متولی آن زمان باید پاسخگو باشد.
صادقی درخصوص موضوع اعمال قطعی سلیقهای برق در استانهای مختلف اذعان کرد: این مقایسهها دقیق نیست. در سه هفته پیش که ما مشمول به صورت رسمی بیشترین خاموشی در بخش صنعت (۳ روز قطعی) بودیم. ما بابت هر یک کیلووات خاموشی بخش خصوصی صنعتی و همشهریان هستیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم بیان کرد: میزان سهمیه، قطعی برق و اعمال مدیریت مصرف به بافت و میزان صنعت، خانگی، تجاری و کشاورزی استانها، قرار گرفتن در توپوگرافی شبکه انتقال فوق توزیع و سایر مباحث فنی بستگی دارد.
وی در پاسخ به این سوال که ظرفیت تولید برق در استان چه میزان است، خاطرنشان کرد: حدود ۶۲۰ مگاوات است. یک ظرفیت اسمی نیروگاه ترکیبی ۷۱۲ مگاوات است و در اوج ۶۵۰ مگاوات ظرفیت دارند. میزان ظرفیت پنل خورشیدی فعلا ۱۸ مگاوات است.
صادقی دربیان میران ناترازی در فصول مختلف عنوان کرد: در تابستان حدود ۶۰۰ مگاوات ناترازی داریم که حتما واردات وارد کننده انرژی هستیم و به اندازه مصرف در استان کمبود انرژی داریم. در زمستان تولید نیروگاه سیکل ترکیبی به اندازه پیک مصرف استان است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم گفت: میانگین مصرف تابستان ما از اول تیرماه بالای ۹۸۰ مگاوات است و تا پایان شهریور به ۹۵۰ مگاوات میرسد. یک نمودار سهمی است که در اوج خود از تاریخ ۱۰ مرداد تا ۲۰ مرداد تقریبا تا به ۱۲۰۰ مگاوات میرسد. بنابراین ما در تابستان در برخی مواقع ۴۰۰ مگاوات ناترازی داریم.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/