مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: قدرت تأمین آب ۱۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قم را داریم. البته یک ناترازی کلی در مجموعه کل استان وجود دارد که این مسئله باید در حوزه آب منطقهای و شرکت مدیریت منابع آب ایران در محل سرشاخههای دز انجام دهند.
مهدی نظرزاده در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، درخصوص هماهنگی دستگاههای زیرساختی در نهضت ملی مسکن اظهار داشت: فعالیتهای مجموعه مسکن و شهرسازی جای بسی تشکر دارد اما مشکلات ایجاد شده به خاطر این است که سرعت ساخت مسکن خیلی بالاتر از سرعت اجرای زیرساختهاست.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم بر ضرورت تأمین اعتبار در اجرای سریع زیرساختها تأکید کرد و گفت: در مصوبات ابهاماتی وجود داشت ازجمله اینکه محل اعتبار یک سوم کجاست. سهم اعتباری شرکت آب و فاضلاب ۵.۳ همت است و این اعتبار به همین سادگی قابل تأمین نیست.
وی از اقدامات پدافندی مجموعه آب و فاضلاب در زمینه کمبود اعتبارات بیان کرد: برخلاف مجموعه توزیع برق، تمام وظایف کارهای اجرایی زیرساختهای حوزه آب و فاضلاب برعهده ما است. این زیرساختها هم در بیرون سایت وجود دارد هم در داخل سایت، از ۲ سال گذشته مخزن را ساختیم و آماده بهرهبرداری است.
نظرزاده تصریح کرد: خط انتقال فاضلاب را حدود ۱۶ ماه است که درحال ساخت هستیم. اما مردم در داخل سایت این اقدامات را نمیبینند. ما قدرت تأمین آب ۱۰ هزار واحد را داریم. البته یک ناترازی کلی در مجموعه کل استان وجود دارد که این مسئله باید در حوزه آب منطقهای و شرکت مدیریت منابع آب ایران برای افق آینده علاج بخشی در محل سرشاخههای دز انجام دهند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم اظهار داشت: باید به این نکته توجه داشت، ما استانی هستیم که دچار خشکسالی است و هیچ وقت به آبی که از خارج از استان میآید به عنوان منبع آبی پایدار نگاه نمیکنیم. بنابراین ما باید با این شرایط سازگار شویم و همیشه آمادگی لازم را برای خشکسالی داریم.
وی افزود: چنانچه آب سرشاخههای دز کم شود مجبور هستیم اخلاط آب از منابع محلی انجام دهیم که این مسئله کیفیت آب را تحت تأثیر قرار خواهد داد، اما آب مورد نیاز مردم برای شرب و بهداشتی تأمین خواهد شد.
نظرزاده در پاسخ به این سوال که باتوجه به سرانه جمعیتی که به استان اضافه میشود آیا به سرانه آب استان نیز اضافه خواهد شد یا خیر، اذعان کرد: ما یک منابعی را در اختیار داریم که مهمترین آنها آب سد کوچهری است. متأسفانه چیزی از حجم سد ۱۵ خرداد باقی نمانده و چاههای داخل شهر و دشت علیآباد نیز از دیگر منابع آبی استان قم است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم بیان کرد: هرسال به میزان بارندگی و منابع موجود سرشاخههای دز آبی تخصیص داده میشود. سال گذشته ۱۰۳ میلیون مترمکعب بوده و امسال نیز همان میزان را داشتیم. البته اعلام شده اگر حجم بارندگی بیشتر باشد میزان تخصیص بیشتر میشود.
وی خاطرنشان کرد: تخصیص منبع آبی مشخص است و هرساله ابلاغ میشود. اما برای استان قم تا حجم ۱۳۱ میلیون مترمکعب نیز تعریف شده است. البته بسته به شرایط فنی تاکنون نتوانستهاند این ۱۳۱ میلیون مترمکعب را به شهر قم منتقل کنند.
نظرزاده عنوان کرد: در دستورالعمل وزارت نیرو آمده جمعیت جابجا میشود. طرحهای ما بهصورت بلندمدت است. این طرحها توسط شرکت آب منطقهای با جدیت دنبال میشود و مجوزها و موافقت اولیه با حمایت استاندار و نمایندگان مجلس اخذ شده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/