۵۰ درصد خانه‌های روستایی در قم مقاوم‌سازی‌ شده است
۵۰ درصد خانه‌های روستایی در قم مقاوم‌سازی‌ شده است

مدیرکل مدیریت بحران استان قم گفت: بیش از ۵۰ درصد ساختمان‌های روستایی در قم مقاوم‌سازی‌ شده است و همچنین در زمینه تخریب و بازسازی مدارس قم کارهای خوبی درحال اجراست که طبق آمار ۵۳ درصد از مدارس قم را شامل می‌شود.

محسن اروجی در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، در تشریح سیر تحولی قوانین حوادث و بلایای طبیعی در کشور اظهار کرد: زلزله بم تحول اساسی در مدیریت بحران کشور ایجاد کرد. پیش از آن طرح امداد و نجات را در دستورکار داشته‌ایم. از دیگر تحولات کمیته‌های ۹‌گانه کاهش اثرات بلایای طبیعی و همچنین قبل از انقلاب سازمان دفاع ملی و مدنی را داشتیم.

وی گفت: در سال ۱۳۸۴ سیاست‌های کلی نظام در زمینه کاهش اثرات بلایای طبیعی نوشته شد. در سال ۱۳۸۷ قانون آزمایشی ۵ ساله مدیریت بحران به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در سال ۱۳۹۸ قانون دائمی مدیریت بحران با ۲۶ ماده و چندین آئین‌نامه اجرایی و سندهای راه تعریف شد. چشم‌انداز مدیریت بحران تهیه شد و این نظام تا سال ۱۴۱۰ نظامی خردمند، یکپارچه، هماهنگ و اثربخش و کارآمد خواهد بود.

مدیرکل مدیریت بحران استان قم از میزان تحقق چشم‌انداز مدیریت بحران در این سال‌ها گفت و متذکر شد: آنچه که باید در سطح ملی اتفاق می‌افتاد سندها، قانون و برنامه‌هاست، برای مثال سند کاهش اثرات بلایای طبیعی، سند آمادگی پاسخ، سند بازسازی و باز توانستن، سند آموزش و آئین‌نامه‌هایی که مرتبط با این‌هاست.

اروجی تصریح کرد: یکی از موارد بسیار مهم که بر اساس قانون بیمه تهیه شد، قانون بیمه حوادث همگانی طبیعی است. تمام ساختمان‌هایی که جزو مشترکین برق هستند همه در برابر حوادث طبیعی بیمه هستند. بخشی از این بیمه را مردم سالانه می‌پردازند و بخشی هم توسط دولت پرداخت می‌شود. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا ما طبق دستورالعمل‌ها زیرساخت‌ها، فضا و امکانات در زمینه مدیریت بحران را داریم، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در زمینه ایمنی دربرابر زلزله نسبت به سال‌های گذشته در ساخت‌وسازها انقلابی صورت گرفته است. برای مثال سبک‌سازی‌ها، استفاده از مصالح جدید تحولاتی اتفاق افتاده است. 

مدیرکل مدیریت بحران استان قم افزود: از سال ۱۳۸۲ به متقاضیان روستایی وام‌های مقاوم‌سازی‌ و بازسازی داده می‌شود، به طوری که بیش از ۵۰ درصد ساختمان‌های روستایی در قم مقاوم‌سازی‌ شده است و همچنین در زمینه تخریب و بازسازی مدارس قم کارهای خوبی درحال اجراست که طبق آمار ۵۳ درصد از مدارس قم را شامل می‌شود.

اروجی در توصیف مباحث بازدارنده مدیریت بحران به موضوع منابع مالی اشاره کرد و اذعان داشت: تحریم‌ها و مشکلات مالی پروژه‌ها در برنامه‌های مدیریتی تأخیر می‌اندازد. یک مبحثی در قانون مدیریت بحران گنجانده شده و با جدیت دنبال می‌کنیم، آن هم تاب‌آوری جامعه و جامعه محوری مدیریت بحران است. تاب‌آوری جامعه و جامعه محوری مدیریت بحران، با مشارکت مردم تحقق پیدا می‌کند. 

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/