معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی قم، گفت: برخی دستگاهها بار پروژههای مسکن ملی را با حجم کمتری عهدهدار بودند و مراجع نظارتی در زمینه کمکاری دستگاههای زیرساختی پیگیری کنند.
مهران اسدی در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، با اشاره به آخرین وضعیت زیرساختهای نهضت ملی مسکن، اظهار داشت: پروژههای نهضت ملی مسکن استان قم در سایتهای مختلف پایهگذاری شد و با پیشرفتهای متفاوت مشغول به ساخت است. بخشی از واحدهایی که در گروه ساخت بنیاد مسکنساز بوده به مردم تحویل داده شده است.
وی گفت: تعدادی از واحدهای سایتهای دیگر نیز طبق برنامهریزی تا پایان سال ۱۴۰۳ به مرحله تحویل خواهد رسید. هماهنگیهای لازم با مجموعههای زیرساختی انجام شد و برنامه زمانبندی تحویل نیز مکتوب به آنها ارسال شد. دستگاهای زیرساختی مربوطه برنامهریزی و هماهنگیهای لازم انجام شد.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی قم بیان کرد: بخشی از اعتباراتی که باید از سوی ادارهکل راه و شهرسازی صورت میگرفت در ۲ مرحله تأمین و به دستگاهها پرداخت شد. مجموعا تاکنون حدود ۷۰۰ میلیارد اعتبار به مجموعه زیرساختی تزریق شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا تأمین زیرساخت مسکن همزمان با اجرا و ساخت آن دنبال نشده است، عنوان کرد: تاکنون جلسات متعددی در زمینه تأمین زیرساختهای سایتهای نهضت ملی مسکن برگزار شده است. قطعا اداره کل راه و شهرسازی با همکاری دستگاههای زیربط و کارگروههای اجرایی زیرساختهای سایتهایی را که شروع کرده تأمین میکند.
اسدی در پاسخ به این سوال چه زمانی به اداره برق این نیازمندی به انرژی برق اعلام شد، تصریح کرد: از زمانی که پروژههای نهضت ملی مسکن شروع بکار کرد، همه دستگاهها مطلع شدند، چراکه طی جلسات متعدد این آغاز به ساخت و نیازمندی اعلام شد. مصوبه شورای عالی مسکن تمام خط مشی را تعیین کرد و سهم هر دستگاه مشخص شد.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی قم گفت: اداره کل راه و شهرسازی از محل وزارتخانه راه و شهرسازی تاکنون به تعهد خود عمل کرده است. همکاران ما در دستگاههای زیرساختی میتوانستند بدون تفاهمنامه شروع بهکار کنند و منع قانونی نداشتند.
وی افزود: همکاران ما در دستگاههای اجرایی زیرساختی که بر ضرورت تفاهمنامه تأکید دارند، دغدغه محل اعتبارات داشتند و این اعتبار باید تأمین میشد. شورا عالی مسکن در زمان شهید رئیسی این دغدغه را تعیین و تکلیف کرد و یک سوم سهم هر دستگاه باید پرداخت میشد.
اسدی در تشریح میزان سهم هر دستگاه و زمان تحویل متولیان اذعان کرد: ادارهکل راه و شهرسازی متناسب با برنامه زمانبندی تحویل دستگاههای زیرساخت داده، که این پروژهها در بازههای زمانی تحویل متقاضیان خواهد شد. دستگاههای زیرساختی نیز باید برنامهریزیهای لازم را متناسب با آن انجام دهند تا زیرساختها تأمین شود و مشکلی در زمان تحویل اتفاق نیفتد.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی قم بیان کرد: آقای زنجیرانی مدیرکل راه و شهرسازی استان ۵۰۰ میلیارد تومانی را دریافت کرده و ۲۵۰ میلیارد تومان دیگر نیز به تازگی تأمین اعتبار گرفته است. سهم وزارت راه و شهرسازی بیش از آن چیزی است که دستگاههای زیرساخت متهعد بودند.
وی خاطرنشان کرد: ما در وزارت راه و شهرسازی از دستگاههای زیربط مطالبه میکنیم و استاندار محترم نیز یاید بخاطر برخی معذوریتهای زیرساختی از تهران پیگیری کنند که همینطور است و پیگیری میکنند. ۱۶۰ هزار نفر متقاضی نهضت ملی مسکن ثبتنام کردند و حدود ۱۰۰ هزار نفر تأیید شدند، مراجعه میکنند و مطالبه دارند.
اسدی عنوان کرد: برخی از دستگاهها به برخی از مطالبات متقاضیان توجه نکردند و بار پروژههای مسکن را با حجم کمتری عهدهدار بودند. در زمینه کمکاری دستگاههای زیرساختی مراجع نظارتی پیگیری کنند. ما به عنوان دبیر کوتاهیها را مطرح میکنیم و اما نمیتوانیم در جایگاه نظارتی عمل کنیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/