استان قم نیاز به ساخت ۳۹۵ مدرسه جدید دارد
استان قم نیاز به ساخت ۳۹۵ مدرسه جدید دارد

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم گفت: استان قم برای جبران عقب‌ماندگی سرانه آموزشی به ۱۵۰۰ کلاس درس در قالب ۱۲۵ مدرسه نیاز دارد. همچنین ۲۷۰ مدرسه تا پایان برنامه هفتم باید ایجاد شود.

احمدرضا اجتهادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم قم در رابطه با بحث کمبود مدارس در قم اظهار داشت: در همان روزهای اولی که جناب بهنام جو استاندار قم در استان مستقر شدند، ما جلساتی را با وی در خصوص فضاهای آموزشی داشتیم تا قبل از اینکه برنامه هفتم در کشور ابلاغ و اجرایی شود ما برای محاسبه کمبودهای استان قم که ناشی از یک اتفاق ۲۰ ساله در استان است و بخشیش بی‌توجهی بوده و بخشی از آن نیز به دلیل مهاجرت و افزایش جمعیت است، صحبت شود.

وی افزود: استان قم جز استان های اول کشور به لحاظ افزایش جمعیت است. چه به دلیل مهاجرت به شهر حضرت معصومه سلام الله علیها و چه مهاجرت به دلیل حوزه‌های علمیه و چه به دلیل زاد و ولد. 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم گفت: وضعیت سرانه آموزشی قم به نسبت میانگین سرانه کشور تا سه سال گذشته بیست و هفتمین استان کشور بودیم و اکنون تقریبا استان ۲۶ ششم هستیم و یک رده حرکت به سمت جلو داشتیم ولی این تاثیر گذار نیست و باید اصلاح شود. 

وی خاطرنشان کرد: به نسبت سرانه میانگین کشور که ۵.۳ متر مربع هست و اکنون استان قم حدود ۴.۴ متر مربع است، استان قم نیازمند حدود ۱۵۰۰ کلاس درس است یعنی ۱۲۵ مدرسه ۱۲ کلاسه. استان قم اصولاً بیشتر نیازهایش مدارس بزرگ مقیاس بوده و با استانهای دیگر متفاوت است. استانهای دیگر مدارس سه کلاسه، ۵ کلاسه و دو کلاسه هم دارند، ولی اصولاً مدارس بزرگ نیاز داریم. چون اکثراً متمرکز در شهر قم هستند. پس به ۱۵۰۰ کلاس درس در قالب ۱۲۵ مدرسه به نسبت میانگین سرانه آموزشی موجود کشور نیاز است، این کمبودی هست که ما داریم.

 اجتهادی گفت: ما سالانه به طور متوسط به همان دلیل افزایش جمعیت، حدود ۱۰ هزار دانش آموز به جمعیت دانش آموزی استان اضافه می‌شود یعنی علاوه بر این عقب ماندگی که حالا من قبلا هم اشاره کردم، ۳۰۰ تا ۳۵۰ تا کلاس درس دیگر هم برای این ۱۰ هزار دانش‌آموز جدید نیاز داریم.

 وی اظهار داشت: در جلسه با استاندار یک مبنای جدیدی هم گذاشته شد و برنامه ریزی شد و آن هم سرانه‌های تعریفی در اسناد برنامه هفتم پیشرفت کشور بود که در برنامه هفتم اینطور تاکید می‌شود که در پایان سال ۱۴۰۷ باید کشور به سرانه آموزشی ۶.۱ متر مربع برسد یعنی هر یک دانش آموز ۶.۱ متر مربع فضای آموزش باید داشته باشد که الان ۴.۴ است. 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم گفت: با محاسباتی که انجام شد، نرخ تورمی که لحاظ شد، نرخ رشد دانش آموزی که لحاظ شد تا پایان سال ۱۴۰۷ به این برآورد رسیدیم که ما حدود ۲۷۰ مدرسه ۱۲ کلاسه را در قم نیاز داریم البته به مرور تا پایان سال ۱۴۰۷ که بتوانیم در پایان سال ۱۴۷ اعلام کنیم ما در سرانه حدود ۶.۱ متر مربعی تاکید شده در احکام برنامه هفتم هستیم بنابراین ما الان دو عدد داریم یکی همان ۱۵۰۰ کلاس درس و ۱۲۵ مدرسه که به نسبت الان هست عقب ماندگی فعلیمان هست و یکی هم ۲۷۰ مدرسه ۱۲ کلاسه در پایان برنامه هفتم پیشرفته کشور.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/