مدیرکل اوقاف استان قم گفت: بر اساس آیات قرآن، دوزخیان یکی از عوامل سرنوشت خود را کمک نکردن به مساکین بر میشمارند و به همین دلیل کمک به نیازمندان، میتواند راهگشای انسان به سوی خیر و سعادت ابدی باشد.
وی افزود: خداوند در سوره مبارکه «مدثر» میفرماید «کُلُّ نَفۡسِۭ بِمَا کَسَبَتۡ رَهِینَهٌ، إِلَّآ أَصۡحَٰبَ ٱلۡیَمِینِ، فِی جَنَّـٰتࣲ یَتَسَآءَلُونَ، عَنِ ٱلۡمُجۡرِمِینَ، مَا سَلَکَکُمۡ فِی سَقَرَ، قَالُواْ لَمۡ نَکُ مِنَ ٱلۡمُصَلِّینَ، وَلَمۡ نَکُ نُطۡعِمُ ٱلۡمِسۡکِینَ، وَکُنَّا نَخُوضُ مَعَ ٱلۡخَآئِضِینَ» به این معنا که نتیجه کار هر کس در دست خودش است و اصحاب یمنی هم در بهشت جای دارند که از جهنمیان میپرسند چرا به این عذاب گرفتارند، آنها پاسخ میدهند ما اهل نماز نبودیم و به مردم مسکین کمک نکردیم و با اهل باطل، اوقات خود را به بطالت گذراندیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه انسان آزاد از هر قید و بندی آفریده شده است گفت: اگر آدمی این آزادی را تنها در عبودیت حق ببیند، جزو اصحاب یمین است و گرفتار هیچ غل و زنجیری نمیشود ولی بسیاری هستند که پاک به دنیا میآیند اما ناپاک از دنیا میروند.
وی ادامه داد: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) میخوانیم که فرمودند «زمانی که قیامت برپا میشود، در روز محشر و هنگام زنده شدن آدمیان، بسیاری با کولهباری از ثواب و عبادات وارد صحنه خواهند شد اما به جای اینکه به بهشت بروند وارد دوزخ میشوند و عکس این قضیه هم اتفاق میافتد» از ایشان سوال کردند چگونه چنین چیزی ممکن است؟ پاسخ دادند «آنان که اهل عبادت و خیرات بودند ولی به دوزخ میروند به خاطر این است که حقی از حقوق انسانها را ضایع کردهاند و به همین دلیل اعمال نیکشان به پرونده دیگران منتقل میشود و اگر ثوابشان کم بیاید، از گناهان دیگران برداشته و به پرونده اعمال آنها اضافه میشوند».
اسکندری با تاکید بر مراقبت از اعمال و رفتار نیک عنوان کرد: با برخی قضاوتهای نابجا، غیبت، دروغ و دیگر گناهان، کارهای خیر را از دست میدهیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم گفت: اگر بخواهیم مسیر درستی را طی کنیم، نباید اجازه دهیم نفس و جانمان در غل و زنجیر گناه و معصیت و خدای ناکرده ظلم و تعدی به دیگران گرفتار شود.
وی اضافه کرد: نماز از جمله عباداتی است که مصداق اتم و اکمل عبادات و معنویات است و به همین دلیل دوزخیان از آن به عنوان یکی از عوامل جهنمی شدن خود یاد میکنند.