کمبود سرانه آموزشی، بهداشتی و درمانی و ورزشی در قم
کمبود سرانه آموزشی، بهداشتی و درمانی و ورزشی در قم

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: هر سه نماینده قم پیگیر حل مشکل بودجه طرح‌های قم هستند.

محمد منان رئیسی در گفت‌وگو با خبرنگار نسیم قم اظهار داشت: امیدواریم با پیگیری نمایندگان و استاندار و رایزنی با وزیران و مسئولان سازمان برنامه و بودجه، بتوانیم بودجه مناسبی برای استان قم جذب کنیم.

وی افزود: در مورد فرودگاه قم، استاندار جدید با توافق با سرمایه گذار اول، درصدد حل این مسئله است و امیدواریم فرودگاه بین المللی قم در بازه زمانی ۱۸ تا ۲۴ ماه آینده شاهد پرواز هواپیما باشد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در مورد وضعیت قم در بودجه سال آینده صریح کرد: بودجه قم هنوز نیامده است و از دو هفته آینده رایزنی‌ها شروع می‌شود. میزان بودجه مصوب استان بسته به میزان رایزنی بنده و سایر نمایندگان عزیز حجت‌الاسلام روانبخش و حجت‌الاسلام ذالنور برمی‌گردد. 

وی افزود: ما نمایندگان و استاندار محترم باید با سازمان برنامه و بودجه، مدیران دولتی و وزرا رایزنی داشته باشیم و سهم متناسب با استان قم را جذب کنیم تا بتوانیم عقب‌ماندگی‌های موجود در استان را جبران کنیم. بسیاری از افراد و حتی برخی همکاران ما که قم را مبدأ و مادر انقلاب اسلامی می‌دانند، به اشتباه تصور می‌کنند قم بدون مشکلات است درحالی که کاستی‌هایی نیز در شهر وجود دارد، ازجمله کمبود سرانه آموزشی، سرانه بهداشتی و درمانی و همچنین سرانه فضای ورزشی استان از میانگین کشوری بسیار پایین‌تر است. برای جبران این کمبودها باید بیش از متوسط بقیه استان‌ها افزایش اعتبار قائل شوند. به این ترتیب سهم ما از تقسیم بودجه سال آینده بستگی به هم‌افزایی بین ما نمایندگان استان قم، استاندار محترم و مدیران استانی لازم دارد تا ببینیم چه میزان منشأ اثر باشد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث انرژی پاک قصور و کوتاهی انجام شده در چند دهه اخیر به ویژه در استفاده از انرژی خورشیدی زیر پنج درصد است. این عدد در برخی از کشور‌های توسعه یافته خیلی راحت به بین ۳۰ تا ۳۵ و حتی ۴۰ درصد می‌رسد و متاسفانه از منابع خدادادی برای تولید انرژی‌های پاک استفاده نشده است.

منان رئیسی عنوان کرد: در بحث عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به مردم، روزانه نزدیک به ۷ هزار میلیارد تومان بانک‌ها خلق پول می‌کنند، این خلق پول باعث افزایش نقدینگی می‌شود و تسهیلات هم معمولا به بنگاه‌ها و اشخاص حقیقی وابسته به بانک‌ها اعطا می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/