مهرداد کتالمحسنی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اگر مقدار آبهای تحتالارضی که از مناطق کوهستانی و شهری تهران سرازیر میشود حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال باشد، باید یک سوم آن به عنوان حقآبه محیط زیستی به سمت تالاب بندعلیخان و سایر دریاچههای جنوب تهران از جمله دریاچه نمک قم سرازیر شود […]
مهرداد کتالمحسنی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اگر مقدار آبهای تحتالارضی که از مناطق کوهستانی و شهری تهران سرازیر میشود حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال باشد، باید یک سوم آن به عنوان حقآبه محیط زیستی به سمت تالاب بندعلیخان و سایر دریاچههای جنوب تهران از جمله دریاچه نمک قم سرازیر شود و آنها را سیراب کند.
وی با تاکید بر اینکه حقآبه محیط زیست و تالابها باید اختصاص داده شود، تصریح کرد: با وجود خشکسالی، مصرف بیرویه آب در کشور به صورت فرهنگ درآمده است که تاثیرات سوء بر محیط زیست کشور دارد. محیط زیست برای تامین حقآبه تالابها و دریاچهها تلاش زیادی میکند ولی واقعیتها را نمیشود انکار کرد.
معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران ادامه داد: برای مثال در جایی که برای تامین آب شرب مورد نیاز مردم در مضیقه هستیم و تنشهای اجتماعی برای تامین حقآبه کشاورزان وجود دارد باید اولویتبندی کنیم. آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی باید تامین شود و درعین حال حقآبه طبیعت نیز داده شود.
کتالمحسنی با اشاره به اینکه نگرانیها برای تامین حقآبه تالابها و دریاچههای استان تهران و اطراف آن از جمله دریاچه نمک قم وجود دارد، گفت: کشور ما چندین سال است که درگیر خشکسالی است و این وضعیت در تابستانها شدیدتر میشود.
وی با بیان اینکه در فصلهای بارشی در صورتی که بارش به اندازه کافی باشد دریاچه احیا میشود، اظهار کرد: کشور ما بیابانی و نیمه بیابانی است و خشکسالی تبدیل به بخشی از اقلیم کشور ما شده است. باید برای مصرف بهینه آب برنامهریزی کنیم چرا که مشکل اصلی ما مصرف نادرست آب در بخش کشاورزی، خانگی و شهری است.
معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران در پایان تصریح کرد: در گذشته نیز اقلیم کشور ما بیابانی بود ولی مصرف آب به شدت این روزها نبود و مدیریت و نگهداری بیشتری روی منابع آبی وجود داشت بنابراین با مدیریت منابع آبی میتوان حقآبههای زیست محیطی را نیز اختصاص دهد.
انتهای پیام