دسترسی به دخانیات در قم کمتر از ۳ دقیقه حاصل می‌شود
دسترسی به دخانیات در قم کمتر از ۳ دقیقه حاصل می‌شود

رئیس هیات مدیره جمعیت مبارزه با دخانیات قم گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته دسترسی به دخانیات مشکل است، اما در قم بدون مشکل، با قیمت کم و کمتر از ۳ دقیقه دسترسی حاصل می‌شود.

سیدحسن عادلی در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، در پاسخ به این سؤال که علت ازدیاد دکان‌های فروش دخانیات در قم و سکوت مسئولان چیست؟ اظهار کرد: قانون مصوب شورای اسلامی مبنی بر اینکه خرید و فروش دخانیات برای سنین زیر ۱۸ سال منع شده، قریب به ۲۰‌سال است که ابلاغ و آئین‌نامه‌ آن توسط وزارت بهداشت نوشته شده است.

وی گفت: در قم این مسئله به شکل یک بحران نمود پیدا کرده است. متأسفانه فرهنگ و سطح سواد سلامت مردم آنقدر بالا نیست به همین جهت جوانان به دخانیات گرایش پیدا می‌کنند. تعدادی از فروشگاه‌های دخانیات به هیچ عنوان مجوز فروش ندارند

رئیس هیأت مدیره جمعیت مبارزه با دخانیات قم بیان کرد: در جمعیت مبارزه با دخانیات به طور مکرر از مسئولین محترم استان دعوت کردیم و به عنوان یک مطالبه عمومی می‌بایست تدبیری در این‌باره کرد که لااقل از توسعه آن جلوگیری شود. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دسترسی به دخانیات مشکل است، اما در قم بدون مشکل، با قیمت کم و کمتر از ۳ دقیقه دسترسی حاصل می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در همه جای دنیا مالیات برای سیگار افزایش داده می‌شود تا دسترسی سخت شود و به میزان کمتر استفاده کنند، عنوان کرد: در کشور ما بسیار بسیار ساده و با قیمت پایین دخانیات را تهیه می‌کنند. قانون مصوب شورای اسلامی می‌گوید که؛ نزدیک مراکز آموزشی، تربیتی و فرهنگی نباید فروشگاه سیگار و دخانیات باشد.

عادلی تصریح کرد: ما می‌بینیم که در کنار تمام مراکز آموزشی، فرهنگی و ورزشی سیگار فروشی است. می‌بایست در این زمینه مدیریت و نظارت لازم صورت بگیرد. مطابق با قانون تبیلغ برای عرضه سیگار ممنوع است. متأسفانه شاهد آن هستیم که فروشگاه‌های عرضه دخانیات با تابلوهای بزرگ و رنگین فعالیت می‌کنند.

رئیس هیات مدیره جمعیت مبارزه با دخانیات قم اظهار کرد: ما کمی به جلوتر می‌نگریم، گردش مالی سیگار در کل دنیا پس از اسلحه و مواد مخدر در جایگاه گردش سوم قرار دارد. ما با وجود تمام تلاش‌های اجرایی در بطن جامعه چیز دیگری می‌بینیم. در تمام محله‌ها سوپرمارکت‌های بدون مجوز مشغول فعالیت هستند.

وی در پاسخ به این سؤال که خرید و فروش دخانیات چه میزان از جامعه ما را دچار آسیب‌زدگی می‌کند، افزود: سوپرمارکت‌های فعال برای فروش و عرضه سیگار باید مجوز جداگانه‌ای داشته باشد. به معنای دیگر عاملیت فروش سیگار داشته باشد که متأسفانه اکثریت ندارند. آمارهایی که از دکان‌های دخانیات سطح شهر ما وجود دارد، با واقعیت جامعه فاصله بسیار دارد.

عادلی اذعان کرد: تبلیغ به این معنی است که تابلوهای چشمک‌زن و جلوه‌گر و پرچم‌های استند نوجوان را برای خرید دخانیات تشویق می‌کند. اگر به این دیدگاه نگاه نکنیم قطع به یقین یک جای کار درست نیست.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/