به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا موسوی صبح امروز در مراسم رونمایی از مستند تلبیس و مجموعه مونشن گرافیک وارونگی که در سالن جلسات خبرگزاری حوزه برگزار شد، اظهار داشت: اگر برای مقابله با تکفیر مراحلی در نظر گرفته شود، دو مرحله با حالت […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا موسوی صبح امروز در مراسم رونمایی از مستند تلبیس و مجموعه مونشن گرافیک وارونگی که در سالن جلسات خبرگزاری حوزه برگزار شد، اظهار داشت: اگر برای مقابله با تکفیر مراحلی در نظر گرفته شود، دو مرحله با حالت طولی مطرح میشود، نخست جریان مقابله سخت بوده که در این راستا، نیروهای نظامی وارد جنگ با دواعش تکفیری میشوند.
وی افزود: مرحله دوم به عنوان پساداعش، مقابله نرم بوده و از مرحله نخست مهمتر است، چرا که در این قسمت، تمام مقابله ما، مقابله ذهنی بوده و در این حوزه باید یک ورود علمی به حوزه تکفیر صورت گیرد.
رئیس میز وهابیت دفتر تبلیغات اسلامی گفت: ادبیات ایجاد شده در این حوزه صرفا توصیفی بوده و معمولا به صورت نقلهایی از تاریخ داعش بوجود آمده و متاسفانه ادبیات این حوزه ادبیات انتقادی نبوده است.
موسوی بیان کرد: تمامی محتوای آثار هنری ما در این حوزه، تاکید بر جنایات داعشیان بوده که این امر را خود آنها نیز قبول دارند و از طرف دیگر با عقایدی که جوانان غربی را جذب میکنند مقابله صورت نگرفته است.
وی تاکید کرد: دواعش دارای دیدگاههای خاص خود بوده و به دلیل فعالیتهای علمی خود، توانستند جریانهای دیگر را با خود همراه کنند و عقاید ابن تیمیه را با عقاید نوین درهم آمیخته و قرائت انحرافی را ارائه دادند.
رئیس میز وهابیت دفتر تبلیغات اسلامی عنوان کرد: دواعش از مفهوم جماعت و امت استفاده کرده و و آن را به خود نسبت داده و دو خیانت آنها این بود که اولا مفاهیم ناب اسلامی را به انحراف کشانده و در ثانی برخی مفاهیم را از دایره اسلام خارج کردند و در مقابل آنها، واکنش ما، واکنشی منفعلانه بود.
موسوی تصریح کرد: در این راستا دفتر تبلیغات اسلامی تصمیمی مبنی بر مقابله نرم با جریان داعش را در پیش گرفتند و برخی از گروهها با حضور در موصل، تلاشهای مفیدی کردند که این حرکت میتواند ورود علمی به بحث تکفیر را کلید بزند.
وی خاطرنشان کرد: کار دوم تهیه کتابی به نام وارونگی بوده که تمام این کتاب عقاید دواعش تکفیری را نقد کرده و بخشی از این کتاب نیز به بحث مهدویت پرداخته است.
رئیس میز وهابیت دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: متاسفانه جوانهای دنیا به سمت دواعش متمایل شده اند و این به دلیل قرائت ساده آنها با دین بوده است و برای مقابله با آنها، باید به صورت علمی با انها مقابله کرد.
موسوی ابراز کرد: در حال حاضر شاید گمان شود که دواعش در حال نابودی هستند اما در واقع آنها به افغانستان و برخی کشورهای دیگر منتقل میشوند و برای نابودی اندیشه انحرافی داعشی، باید از راه اندیشه وارد شد.
در بخشی از این برنامه حجتالاسلام والمسلمین حسن جمالی، تهیه کننده این مستند بیان کرد: تهیه مستند به دلیل سختیهای ورد به شهر موصل بسیار سخت بود و به دلایل مسائل امنیتی سفر نخست ناقص مانده و در سفرهای بعدی موفق به ورود به موصل شدیم.
وی افزود: مردم موصل نیز به دلیل مسائل امنیتی، از انجام مصاحبه هراس داشتند و با تمام مشقات، این پروژه به انتها رسید.
جمالی خاطرنشان کرد: در طی ساخت این مستند، بسیاری از مسئولان و نهادهای امنیتی داخلی اعتقادی به این حرکت نداشتند و تیم را منصرف میکردند و از طرف دیگر، اهل سنت موصل همکاری بیشتری در طی این مسیر داشتند.