سیده زهره برقعی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم قم، در پاسخ به این سوال که جامعه الزهرا(س) چه دستاوردهایی داشته است که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان پدیده بینظیر یاد میکنند؟، اظهار داشت: جامعه الزهرا(س) دستاوردهای متعددی دارد و واقعا یک مجموعهای است که نظیر آن را در کشورهای دیگر و در ایران نمیبینید. تعلیم و تربیت در جامعه الزهرا(س) از مهد کودک تا سطوح عالی حوزوی و آکادمی وجود دارد. این خیلی مهم است، یعنی حتی نمایندگان آموزش پرورش که آمده بودند و بازدیدی از مجتمع هدی داشتند، تعبیرشان این بود که یک مجتمع طراز یک مدرسه طراز است.
وی افزود: وقتی از مهد کودک روی بچهها کار میشود، این ادامه پیدا میکند و این تربیت مستمر و در یک خط مشخصی انجام میشود. در حوزههای دیگر و مجامع دیگر این را شما نمیبینید. تا سطوح عالی هم هست بعضی جاها مثلا تا کارشناسی بعضیها ارشد، اما اینجا سطوح عالی حوزوی را ما در سطح عالی داریم. سطح چهار حتی سطح پنج برای رشتههای مختلف وجود دارد.
مدیر جامعه الزهرا(س) عنوان کرد: یک مسئله دیگر تعداد گرایشها و رشتههایی است که در جامعه الزهرا(س) است. ذو ابعاد بودن جامعه الزهرا خیلی مهم است، یعنی اینکه صرفا به مسائل علمی نمیپردازد. بحثهای اخلاقی تربیتی در جامعه الزهرا بسیار مورد اهتمام مسئولین است. بحثهای مختلف کلاسها، نشستها، کار گروهها و مبلغین جامعه الزهرا در سطوح مختلف که به عنوان یک دستاورد مهم برای جامعه الزهرا هستند و دانشآموختگان ما مهمترین سرمایه جامعه الزهرا هستند. بهترین سرمایه که میشود روی آنها برنامهریزی کرد.
برقعی تصریح کرد: در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تبلیغی و حتی مهارتی ما مرکز آموزشهای آزاد و مهارتی داریم که در آنجا بیش از ۷۰ نوع مهارت را که مخصوص خواهران طلبه نیست و تمام بانوان قم و استان میتوانند در این دورهها شرکت کنند و حتی مجازی در سطح بینالملل ما دورههایی را گذاشتیم و بخش بینالملل هم یکی از بخشهای ویژه جامعه الزهرا است که از اوایل تاسیس جامعه الزهرا بخش بینالملل همراه بوده، فعال بوده و فارغالتحصیلان آن الان در سطوح مختلف در کشورهای مختلف در حال تدریس هستند.
وی تأسی به حضرت زهرا سلامالله علیها در سبک زندگی اسلامی را مورد توجه قرار داد و گفت: همه میدانیم که از میان ائمه معصومین علیهمالسلام، زندگی پربرکت حضرت زهرا سلامالله علیها قابلیت الگوگیری برای سبک زندگی را دارد، چنانچه امام زمان (عج) در روایتی، حضرت زهرا (س) را الگویی خوب و مناسب برای خویش معرفی میفرمایند.
مدیر جامعه الزهرا سلامالله علیها با بیان اینکه قطعا زندگی حضرت زهرا سلامالله علیها قابلیت الگوگیری برای همه ما را دارد، تأکید کرد: ما نباید نگاه تک بعدی نسبت به زندگی حضرت زهرا سلامالله علیها داشته باشیم، نگاه جامع و تجمیعی به مؤلفهها داشته باشیم.
وی ادامه داد: عبودیت و معنویت، حاکمیت الله در زندگی، عقلانیت و توجه به علم، قابلیت تجمیع به نقشهای مادرانه، همسرانه و دخترانه و رسالت اجتماعی، ولایتمداری، ساده زیستی، انفاق، صبوری و تحمل مشکلات از جمله مؤلفههای مهم در سبک زندگی حضرت زهرا سلامالله علیها هستند.
برقعی با اشاره به مؤلفه نقش مادرانه حضرت زهرا سلامالله علیها و تربیت و رفتار عاطفی، معنوی، پرنشاط، عالمانه و عادلانه با فرزندان، عنوان کرد: یکی از زیرمؤلفهها، احترام حضرت زهرا سلامالله علیها نسبت به فرزندان خود بود و نوع برخورد حضرت با فرزندان بسیار قابل توجه است که این نوع احترام را در حدیث شریف کساء میبینیم.
مدیر جامعه الزهرا سلامالله علیها با اشاره به توجه حضرت زهرا علیها السلام به تعلم و تزکیه در کنار تربیت اخلاقی و اجتماعی، تصریح کرد: روش تربیتی حضرت زهرا سلامالله علیها به گونهای بوده که حضرت امام حسن و امام حسین علیهما السلام میدانند با چه روش و برخوردی، اشتباه پیرمرد در وضو گرفتن را به وی گوشزد کنند.
وی اضافه کرد: ایجاد شادی و نشاط در خانواده و توجه به بازی با اطفال از دیگر توجهات حضرت زهرا سلامالله علیها در خانواده است؛ حضرت در برهههای سخت اجتماعی و در جنگها، اما برای فرزندان خود وقت میگذارند و با ایشان بازی میکنند.
برقعی همچنین اولویت دادن در رسیدگی به فرزندان را از دیگر مؤلفههای نقش مادرانه حضرت زهرا (س) دانست و تأکید کرد: فرزندان باید در اولویت مسائل خانواده باشند و باید برای فرزندان خود وقت بگذارند. حضرت زهرا (س) رسیدگی به امور خانواده را وسیله قرب الهی میداند و از این راه میخواهد به خداوند متعال تقرب جوید.
مدیر جامعه الزهرا سلامالله علیها با اشاره به تشویق فرزندان به عبادت و معنویت، عنوان کرد: حضرت زهرا سلامالله علیها با عبادت خویش، الگوی عملی فرزندان خود هستند، ما هم باید در عمل الگوی فرزندان خود باشیم. فرزندان ما آن چنان هستند که ما عمل میکنیم نه آن چنان که ما میخواهیم و در گفتار بیان میکنیم.
وی با بیان اینکه رعایت عدالت در بین فرزندان از دیگر زیرمؤلفههای نقش مادرانه حضرت فاطمه سلامالله علیها است، گفت: حضرت حتی بین خود و خدمتگزار منزل، رعایت عدالت را دارند و به اسماء میفرمایند یک روز شما کارهای منزل را انجام بده یک روز من.
برقعی خاطرنشان کرد: نقش مادرانه حضرت زهرا سلامالله علیها با تجمیع و تربیت و رفتار عاطفی، پرنشاط، عالمانه و عادلانه با فرزندان برای همه ما قابل الگوگیری و آموزنده خواهد بود.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/