استاندار قم گفت: مهاجرتها به استان قم یکی از مسائلی است که باید در راستای کاهش آسیبها کنترل بیشتری شود. این مهاجرتها بهویژه از قشرهای آسیبپذیر، میتواند فشار بیشتری به جامعه وارد کرده و مشکلات اجتماعی جدیدی ایجاد کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، اکبر بهنامجو در دیدار با رئیس دفتر تبلیغات اسلامی بر لزوم هماهنگی بین نهادها و استفاده از ظرفیتهای حوزه علمیه در طراحی برنامههای اجتماعی تأکید کرد.
وی با بیان اینکه برای مقابله مؤثر با آسیبهای اجتماعی در استان، ساختاری مشابه «قرارگاه کرونا» راهاندازی شود، گفت: در دوران کرونا اقدامات و برنامه های مشارکتی و جهادی در ساختاری منسجم در سراسر ایران شکل گرفت و به فضل الهی این ویروس منحوس مهار شد.
نماینده عالی دولت در استان قم با اشاره به اهمیت رسیدگی به آسیبهای اجتماعی در استان، افزود: از همان روز اول ورود به استان، همواره جلسات مستمر و گستردهای با دستگاهها و نهادهای مختلف فعال در حوزه آسیبهای اجتماعی برگزار کردهایم. در این جلسات، از دستگاههای ذیربط گرفته تا متخصصین اجتماعی، روانشناسان و جامعهشناسان، اطلاعات بهروز و دقیقی در خصوص وضعیت موجود جمعآوری کردهایم.
بهنامجو ادامه داد: قم یکی از استانهایی است که ظرفیتهای بینظیری در بخشهای مختلف دارد و اگر هماهنگی و همافزایی مناسبی بین نهادها ایجاد شود، میتوانیم در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی نه تنها در استان قم، بلکه در سطح ملی هم به عنوان الگو شناخته شویم.
وی همچنین در مورد اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در حوزه علمیه قم گفت: حوزه علمیه قم از ظرفیتهای علمی و پژوهشی بسیار بالایی برخوردار است که میتواند در طراحی و اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی در استان نقش ویژهای ایفا کند. دفتر تبلیغات اسلامی، به عنوان یک مرکز پژوهشی مهم، میتواند هم در تحلیل آسیبها و هم در یافتن راهکارهای عملی مؤثر باشد.
رئیس شورای تأمین استان قم با اشاره به تجربه موفق کشور در مقابله با بحران کرونا، گفت: در زمان بحران کرونا، ما به عنوان استاندار در رأس یک قرارگاه عمل میکردیم که توانستیم با هماهنگی تمامی دستگاهها، به موفقیتهایی دست یابیم. برای حل آسیبهای اجتماعی نیز نیازمند یک ساختار مشابه هستیم. همانطور که در قرارگاه کرونا، همه دستگاهها با وظایف مشخص و همکاری ویژه در کنار هم قرار گرفتند، در اینجا نیز باید چنین ساختاری شکل گیرد تا موفقیتهای واقعی حاصل شود.
استاندار قم تأکید کرد: این قرارگاه باید بهطور ویژه بر مقوله پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی تمرکز کند و همزمان از ظرفیتهای پژوهشی برای تدوین برنامههای دقیق و علمی استفاده کند. وی همچنین اشاره کرد که چنین ساختاری میتواند زمینهساز تسریع حرکتها و تصمیمگیریهای اجرایی در استان باشد.
استاندار قم به نقش نهادهای فرهنگی و اجتماعی در کاهش آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: به عنوان دستگاه اجرایی باید تلاش کنیم که آموزشهای اجتماعی و فرهنگی را از همان سنین پایین آغاز کنیم. در همین راستا، در جلسات اخیر با وزیر آموزش و پرورش، دکتر کاظمی نیز مطرح کردیم که اگر مدارس و دانشگاهها در این زمینه همکاری کنند، میتوانیم جامعه هدف بزرگی را پوشش دهیم و آسیبها را کاهش دهیم.
وی همچنین از اهمیت طرحهای مهارتهای زندگی که در مدارس و دانشگاهها اجرا میشود صحبت کرد و افزود: باید مهارتهای زندگی را در مدارس و دانشگاهها به صورت جدیتر به دانشآموزان و دانشجویان آموزش دهیم. این کار نه تنها میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی مؤثر باشد، بلکه به جوانان مهارتهایی میدهد که برای مقابله با چالشهای زندگی روزمره خود آماده شوند.
بهنام جو در بخش دیگری از سخنان خود، بر لزوم همافزایی و جلب مشارکت مردمی تأکید کرد و گفت: یکی از ویژگیهای مثبت استان قم، همبستگی مردم و حضور فعال خیرین در مسائل اجتماعی است. ما در این استان میتوانیم از ظرفیت خیرین برای ساخت مدارس، بیمارستانها، مراکز ورزشی و حتی در زمینههای اجتماعی استفاده کنیم. اگر مردم ببینند که برنامهها و طرحها بهدرستی پیش میروند، قطعاً برای کمک و مشارکت وارد عمل خواهند شد.
وی همچنین اشاره کرد که علاوه بر خیرین، باید از ظرفیتهای نهادهای دینی و مذهبی، مانند مساجد، برای آموزش و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی استفاده شود.
بهنامجو در بخش دیگری از سخنان خود به یکی از چالشهای عمده استان، یعنی پدیده مهاجرت، اشاره کرد و گفت: مهاجرتها به استان قم یکی از مسائلی است که باید در راستای کاهش آسیبها کنترل بیشتری شود. این مهاجرتها بهویژه از قشرهای آسیبپذیر، میتواند فشار بیشتری به جامعه وارد کرده و مشکلات اجتماعی جدیدی ایجاد کند.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/