رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز برخی چالشهای موجود برای سیاستگذاری فرهنگی را مورد اشاره قرار داد و گفت: قطبی شدن جامعه از جمله این چالشها است که در جوامع بشری یک امر رو به رشد محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام والمسلمین احمد واعظی در همایش ملی حکمرانی دینی، سیاستگذاری علم و فرهنگ بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب که امروز در سالن شیخ طوسی(ره) دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد برخی چالشهای موجود برای سیاستگذاری فرهنگی را مورد اشاره قرار داد و گفت: قطبی شدن جامعه از جمله این چالشها است که در جوامع بشری یک امر رو به رشد محسوب میشود.
وی افزود: براساس مقالههای پژوهشی ارائه شده از سوی پژوهشگران غربی، هماکنون در جامعه آمریکا بیش از ۵۰ درصد کسانی که به حزب دموکرات تعلق دارند، با هرگونه پیشنهاد و تصمیمی که از طرف نمایندگان حزب جمهوریخواه عنوان شود، فارغ از اینکه به سود آمریکا باشد یا نباشد به طور کامل مخالف هستند.
عضو شورای انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در جوامع مدرن و پیشرفت، موضوع ۲ قطبی شدن وجود دارد، این موضوع در جامعه ایران نیز مشاهده میشود، اظهارنظرهای موافق و مخالفی که راجع حوادث مختلف مانند غزه مطرح میشود، نمونه بارز آن است.
وی گفت: در ایام حساسی مانند انتخابات، این قطبی شدن ظهور و بروز مییابد و میدان کنشگری را برای کسانی که در سیاستگذاری فرهنگی به دنبال تحقق ایدهآلها و سیاستهای فرهنگی منطبق با آموزههای اصیل اسلامی هستند، دشوار میکند.
واعظی تاکید کرد: اگر در تولید و تنظیم محتوا به درستی اقدام کنیم، ولی در جامعه قطبی شدن رو به افزایش باشد، کار برای کنشگران میدانی مانند حوزه و روحانیت که میخواهند سیاستها را در قالب تدابیر خوبی محقق کنند، مشکل میشود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان این نکته که نقش روحانیت در این زمینه آشکار میشود گفت: برای حوزه و روحانیت بسیار فاجعهآمیز خواهد بود که در این فرآیند قطبی شدن جامعه، خودش را در این قطبها تعریف کند.
عضو شورای انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: روحانیت باید به عنوان مرجع و یک مصلح و کسی که دنبال بهینه شدن فرهنگ جامعه است، از این فضای ۲ قطبی بکاهد و فرایند قطبی شدن در عرصههای سیاسی و فرهنگی را کُند، محدود و مهار کند.
وی تصریح کرد: حوزه و روحانیت نباید هیچگاه به عنوان تشدید کننده، فراینده قطبی شدن جامعه عمل کند.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/.